17:23 24.04.2018

Бойовик "ЛНР" намагався потрапити на підконтрольну Києву територію для отримання українського закордонного паспорта

1 хв читати

Співробітники Служби безпеки України затримали бойовика незаконного збройного формування "ЛНР", який намагався потрапити на контрольовану українською владою територію через пункт пропуску "Зайцеве" в Донецькій області.

"Під час догляду жителя Краснодонського району, який пішки перетинав лінію розмежування, правоохоронці виявили військовий квиток так званого 2-го армійського корпусу народної міліції ЛНР, прихований у взутті", - повідомляє прес-центр СБУ на сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

За інформацією спецслужби, бойовик намагався потрапити на контрольовану українською владою територію для отримання закордонного паспорта громадянина України.

"Документ був потрібен для оформлення поїздки в одну із країн Близького Сходу, де бойовик планував стати найманцем у незаконному збройному формуванні, створеному кураторами зі спецслужб РФ", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці задокументували, що затриманий перебував на бойових позиціях під час обстрілів терористами Станиці Луганської. Слідство встановлює ступінь його особистої участі в злочинних діях.

Бойовику повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористської групи або організації, керівництво або участь у ній), йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський нагородив морських піхотинців з нагоди професійного свята

Кулеба - партнерам після атаки РФ по Харкову: 7 систем Patriot - не така вже й висока ціна за довгостроковий мир у Європі

Ворог загруз у вуличних боях за Вовчанськ, найжорсткіші бої - на покровському та курахівському напрямках - Сирський

Окупанти знову завдали удару по Харкову і Дергачах, є постраждалий - обладміністрація

МОН України затвердило скорочені освітні програми українознавчого компонента для школярів за кордоном

Кількість загиблих у Харкові зросла до семи - ДСНС

Спецслужби РФ мають намір активізувати диверсійну діяльність проти країн НАТО - ISW

Окупанти завдали ударів по цивільній залізничній інфраструктурі Харківщини, поранені шестеро залізничників

Звільнені від відбування покарання перші ув'язнені, які підуть на фронт

Зеленський про атаку на Харків: Російські терористи користуються браком ППО і можливостей знищувати пускові установки РФ поблизу кордонів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА