Промисловці просять НКРЕКП не підвищувати тариф на передачу електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промисловці просять НКРЕКП не підвищувати тариф на передачу електроенергії

Енергетика
324
Якщо НКРЕКП підвищить тариф на транспортування електроенергії на 30% з 1 грудня, промисловцям доведеться сплатити додатково понад 6 мільярдів гривень. Це завдасть критичного удару по галузі, яка і без того переживає кризу.
Про це йдеться у відкритому листі асоціації “Укркокс” на адресу НКРЕКП.
Як сказано у листі, через карантинні обмеження українська промисловість і так втрачає обсяги виробництва: в окремих галузях виробництво скоротилося на чверть.
“Водночас, українська гірничо-металургійна галузь забезпечує близько 26% валютних надходжень країни, 12% ВВП, і понад 30 мільярдів гривень до бюджетів усіх рівнів”, – нагадують у Асоціації.
У ситуації, що склалася, наслідки від підвищення тарифу будуть катастрофічними.
“Зростання тарифу призведе до зростання витрат української металургії майже на мільярд гривень, що є критичним для галузі”, – підкреслюється у листі.
Промисловці нагадують: зобов’язання перед виробниками енергії з відновлювальних джерел брала на себе держава, а отже, вона й має компенсувати вартість “зеленого” тарифу з держбюджету.
“Ми вважаємо недопустимим фінансування державних зобов’язань коштом непобутових споживачів”, – наголосили у Асоціації.
Нагадаємо, НКРЕКП пропонує з 1 грудня підвищити тариф на транспортування електроенергії з 240,23 грн/МВт-год до 313,07 грн/МВт-год, тобто на 30%.
Асоціація “Укрметалургпром” заявила, що таке підвищення тарифу значно погіршить макроекономічну ситуацію в Україні, призведе до закриття підприємств та зростання кількості безробітних.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас