13:55 12.07.2018

Тимошенко лідирує в президентських перегонах - опитування

4 хв читати
Тимошенко лідирує в президентських перегонах - опитування

Якби вибори президента України відбулися наступної неділі, найбільше голосів отримала б лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, актор та шоумен Володимир Зеленський, музикант Святослав Вакарчук і лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного соціологічною компанією GfK Ukraine.

Згідно з оприлюдненими в четвер у Києві результатам дослідження, за Ю.Тимошенко як президента України від усієї кількості опитаних готові проголосувати 10% респондентів, за В.Зеленського - 7% опитаних, за С.Вакарчука та А.Гриценка - по 6%, за лідера партії "Опозиційний блок" Юрія Бойка, лідера Радикальної парії Олега Ляшка і нинішнього президента Петра Порошенка - по 5%.

За лідера партії "За життя" Вадима Рабіновича і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана на президентських виборах готові віддати свої голоси 3% респондентів. За інших кандидатів - 1% і менше.

Також 19% відповіли, що не брали б участі у виборах президента, а 23% було важко визначитися з відповіддю на запитання.

На запитання, чи брали б ви участь у президентських виборах у березні наступного року, 49% опитаних відповіли "так", 21% - "найімовірніше так", 8% - "швидше ні", 15% "ні", а 6% відповіли, що їм складно визначитися з відповіддю на запитання.

Крім того, 45% опитаних сказали, що не знають жодного гідного кандидата в президенти, 33% респондентів не вірять у те, що їхній голос може щось змінити, 33% не вірять у чесність виборів, 26% не цікавляться політикою, у 2% місце реєстрації не збігається з місцем проживання або немає прописки, 2% - інша відповідь і 9% було важко визначитися з відповіддю на запитання.

Якби до другого туру президентських виборів вийшли пара Ю.Бойко - С.Вакарчук, то 11% опитаних проголосували б за Ю.Бойка, 24% - за С.Вакарчука; у парі Ю.Бойко - А.Гриценко - 10% за Ю.Бойка, 23% за А.Гриценка; у парі Ю.Бойко - В.Зеленський 11% - за Ю.Бойка, 23% - за В.Зеленського; у парі Ю.Бойко - О.Ляшко 12% - за Ю.Бойка, 13% - за О.Ляшка; у парі Ю.Бойко - П.Порошенко 16% - за Ю.Бойка, 11% - за П.Порошенка; у парі Ю.Бойко - Ю.Тимошенко 12% - за Ю.Бойка, 20% - за Ю.Тимошенко; у парі С.Вакарчук - А.Гриценко 17% - за С.Вакарчука, 19% - за А.Гриценка; у парі С.Вакарчук - В.Зеленський 16% - за С.Вакарчука, 15% - за В.Зеленського; у парі С.Вакарчук - О.Ляшко 23% - за С.Вакарчука, 10% - за О.Ляшка; у парі С.Вакарчук - П.Порошенко 25% - за С.Вакарчука, 9% - за П.Порошенка; у парі С.Вакарчук - Ю.Тимошенко 21% - за С.Вакарчука, 18% - за Ю.Тимошенко; у парі А.Гриценко - В.Зеленський 20% - за А.Гриценка, 18% - за В.Зеленського; у парі А.Гриценко - О.Ляшко, 23% - за А.Гриценка, 9% - за О.Ляшка; у парі А.Гриценко - П.Порошенко 26% - за А.Гриценка, 7% - за П.Порошенка; у парі А.Гриценко - Ю.Тимошенко 20% - за А.Гриценка, 16% - за Ю.Тимошенко; у парі В.Зеленський - О.Ляшко, 23% - за В.Зеленського, 9% - за О.Ляшка; у парі В.Зеленський - П.Порошенко 26% - за В.Зеленського, 9% - за П.Порошенка; у парі В.Зеленський - Ю.Тимошенко 21% - за В.Зеленського, 17% - за Ю.Тимошенко; у парі О.Ляшко - П.Порошенко 13% - за О.Ляшка, 10% - за П.Порошенка; у парі О.Ляшко - Ю.Тимошенко 10% - за О.Ляшка, 17% - за Ю.Тимошенко; у парі П.Порошенко - Ю.Тимошенко 9% - за П.Порошенка, 20% - за Ю.Тимошенко.

Серед критеріїв, за якими опитані обирають того чи того кандидата в президенти, 44% відповіли, що кандидат не має бути спійманий на корупції й у нього не повинно бути нечесно здобутого майна; 43% відповіли, що кандидат має бути готовий до змін у країні; по 27% сказали, що кандидат має бути новим у політиці і мати досвід у державному управлінні, 26% відповіли, що кандидат повинен мати досвід в економічній діяльності, а також по 21% відповіли, що впливає освіта та знання кандидата й особиста симпатія.

Опитування проводилося з 30 червня по 8 липня 2018 року серед 2753 громадян України віком від 18 років і старше шляхом особистого інтерв'ю. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Похибка репрезентативності дослідження: не більше ніж 1,9%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА