RU
 

У Зеленського чекають від Ради "ефективного" голосування щодо КС

Корреспондент.net,  30 жовтня 2020, 12:01
0
704
У Зеленського чекають від Ради  ефективного  голосування щодо КС
Фото: facebook.com/mpodolyak2
Подоляк прокоментував скандал навколо Конституційного суду

В Офісі президента підтримують законопроект про припинення повноважень всіх суддів Конституційного суду і закликають депутатів за нього проголосувати.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в коментарі Koрреспондент.net назвав причини кризи з Конституційним судом і розповів, як і хто її може подолати.

За його словами, головна причина скандального рішення КС - це опір системи, яка будувалася роками, і тільки Верховна Рада може "обнулити" політичну кризу в країні.

"Президент зробив свою роботу якісно і швидко - дав політико-правову оцінку подіям в КСУ. Негайно провів консультації в рамках РНБО. Далі, за процедурою і логікою все в руках народних депутатів", - сказав радник глави ОП.

Тепер, за його словами, Рада повинна підтримати припинення повноважень всіх суддів Конституційного суду України.

"Це вкрай важливо для стабільності держави і для якнайшвидшого виходу з кризи, яка в іншому випадку може перетворитися на системну і обнулити в тому числі будь-які особисті кар'єрні перспективи самих депутатів. Вважаємо, що адекватність переважає в нинішньому політичному класі і особливо в депутатському корпусі. Чекаємо ефективного голосування щодо важливого законопроекту про тотальне перезавантаження КСУ", - додав він.


Нагадаємо, в Україні спалахнув політичний скандал після того, як 27 жовтня на закритому засіданні КСУ визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування. Пізніше в ЄС відреагували на рішення КСУ щодо декларацій. У Представництві Євросоюзу нагадали, що фінансова допомога Україні пов'язана з діяльністю антикорупційних органів. Також ЗМІ повідомили, що через КС Україна може втратити безвіз.

Сьогодні стало відомо, що будівлю Конституційного Суду України зранку оточили спецтехніка і близько 650 силовиків, також стали збиратися протестувальники.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Е-декларації чиновників
Зеленський підписав закон про е-декларування
Рада повторно ухвалила закон про е-декларування
Зеленський подав пропозиції до закону про е-декларації, на який наклав вето
Зеленський наклав вето на закон про е-декларування
У ЄП закликали ветувати закон про Е-декларації
СПЕЦТЕМА: Е-декларації чиновників
ТЕГИ: Конституционный судкризисдекларация
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Электронные декларации чиновников