ua en ru

США продовжать вводити санкції щодо РФ для врегулювання ситуації в Україні, - Волкер

США продовжать вводити санкції щодо РФ для врегулювання ситуації в Україні, - Волкер Фото: Курт Волкер (turchynov.com)

Волке переконаний, що РФ також потерпатиме від конфлікту на Донбасі, якщо він триватиме

США продовжать вводити санкції щодо РФ для врегулювання ситуації в Україні. Про це на брифінгу в Слов'янську заявив спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер.

"Для просування вперед ми будемо і далі запроваджувати санкції, допомагати Україні економічно, в обороні, щоб досягти встановлення миру", - заявив Волкер.

Крім того, Волкер зазначив, що хоча від конфлікту на Донбасі потерпають місцеві мешканці, Росія також від нього потерпатиме, якщо він триватиме.

"Перш за все, не йдеться про заморожений конфлікт, бої тривають кожного дня, люди гинуть кожного тижня, це неприйнятна ситуація. І ми не можемо дозволити, щоб так і далі тривало. Ми маємо до цією ситуації привертати увагу. І хоча від конфлікту потерпають місцеві мешканці, я вважаю, що і Росія від нього потерпатиме, якщо він триватиме. Росія зайняла позицію, що вона не причетна до цього. Але ми знаємо те, що бачимо власними очима. І ми маємо бути готовими, щоб досягти справжнього реального миру", - додав він.

Нагадаємо, раніше Волкер заявляв, що якщо президент Російської Федерації Володимир Путін готовий для встановлення миру на Донбасі - США готові про це розмовляти.