18:56 18.03.2020

Великий бізнес і місцева влада створюють обласні антикризові штаби боротьби з коронавірусом

4 хв читати
Великий бізнес і місцева влада створюють обласні антикризові штаби боротьби з коронавірусом

Українські бізнесмени створять і очолять штаби боротьби з коронавірусом у різних областях України, як стало відомо, домовленості про це було досягнуто під час зустрічі президента Володимира Зеленського з представниками великого бізнесу на початку цього тижня.

Зокрема, Олександр Ярославський (DCH) створює такий штаб у Харківській області, Андрій Ставніцер ("ТІС") - в Одеській, Юрій Косюк ("МХП") - у Вінницькій і Черкаській, Ігор Воронов - у Київській, Геннадій Буткевич ("АТБ") - у Житомирській, Віктор Пінчук (EastOne) - у Дніпропетровській, Андрій Веревський ("Кернел") - у Полтавській і Кіровоградській, уточнило джерело в бізнес-колах.

Згідно з наявною на середу інформацією, такі штаби вже створено в Харківській області на чолі з Олександром Ярославським, головою обласної державної адміністрації (ОДА) Олексієм Кучером і мером Харкова Геннадієм Кернесом і в Одеській області на чолі зі співвласником "ТІС" Андрієм Ставніцером і головою ОДА Максимом Куцим.

"Олександр Ярославський керує штабом, його основна місія - організувати наповнення бюджету цього фонду всім необхідним. Це маски, це тест-системи, це апарати штучного дихання. Ми щойно з Олександром і Геннадієм Кернесом обговорили питання залучення інших бізнесменів", - повідомив за підсумками першого засідання харківського штабу 17 березня голова ОДА Кучер.

Він уточнив, що після зустрічі президента з представниками українського бізнесу Ярославський "умовно закріплений за Харковом".

Бізнесмен закликав своїх колег-бізнесменів "не лише зі сльозами на очах згадувати, як вони люблять Харків і Слобожанщину, а й засунути руку в кишеню до манжетів і від душі дати рідному регіону". "Прізвища всі відомі, обов'язково опублікуємо, хто дав, хто не дав. Гроші ми зберемо точно", - сказав Ярославський. За його словами, область не залишиться без медичного обладнання та матеріалів, а пенсіонери - без уваги.

"Підприємства групи "МХП" разом із місцевими органами державної влади створюють і забезпечують роботу оперативних штабів для розвитку в Черкаській та Вінницькій областях зон, безпечних для життя і роботи наших громадян", - ідеться в повідомленні МХП, переданому агентству "Інтерфакс-Україна".

У ньому наголошується, що холдинг усвідомлює виклики, пов'язані з поширенням коронавірусу в Україні, та вітає зусилля влади щодо координації зусиль із великим бізнесом.

"Про діяльність штабів і кампанії з боротьбі з поширенням коронавірусу інформуватимемо додатково. Бізнес і влада виступають єдиним фронтом у війні проти пандемії", - заявив "МХП".

Ставніцер у четвер у Facebook також повідомив про проведення першого засідання антикризового штабу в Одеській області. За його словами, до нього вже ввійшли глава БФ "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова і бізнесмен Вадим Мороховський, "точно приєднаються ще багато".

Засновник "ТІС" зазначив, що питання найпершої необхідності - закупівля апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ), яких в області 72 і з них близько 30-40% зайняті, а ще якась частина не годиться, застаріла або належно не оснащена. "В оптимістичному сценарії ефективних і придатних для діагнозу "коронавірус" штук 40. Закупили 14 нових, чекаємо. Все ще критично мало. Один пацієнт на апараті ШВЛ проводить від 2 до 3 тижнів!" - пояснив Ставніцер.

Він також повідомив, що область отримає від головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка максимально розгорнуті інструкції та протоколи, які є в країні, а також очікує протоколів від італійських медиків.

Ставніцер уточнив, що в області 605,4 тис. пенсіонерів, з них 235 тис. в Одесі. "Це люди з критичної зони ризику, про яких ми повинні подбати насамперед. Ми здійснюватимемо централізовану доставку їжі, підключимо всіх реєстраторів і партнерів, (щоб) допомогти літнім самотнім людям залишатися вдома", - написав він.

Він також наголосив на необхідності допомогти ще одній групі ризику - лікарям, поліцейським, іншим соціальним працівникам, які погано екіпіровані та підготовлені, й на яких позначаються, зокрема, обмеження з муніципальним транспортом.

"Найближчими днями організуємо велику зустріч із бізнесом. Думаю, долучиться багато, і ситуація зрушиться", - повідомив Ставніцер.

Як повідомлялося, на зустрічі президента Володимира Зеленського з 15 великими українськими бізнесменами 16 березня було досягнуто домовленості створити окремий фонд, з якого країна зможе забезпечувати лікарні необхідними засобами. "Крім грошей, допомагатимемо людьми, ресурсами, логістикою, досвідом", - уточнив Ставніцер після зустрічі. В ній брали участь, крім вищезазначених, Рінат Ахметов ("СКМ"), Ігор Коломойський, Сергій Тігіпко ("ТАС"), Віталій Гайдук, Владислав Чечоткін ("Розетка"), В'ячеслав Клімов ("Нова пошта").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На місці удару по Селидовому знайшли тіло загиблого підлітка - Донецька ОВА

Тимошенко: таких, як Мартиненко, завжди не вистачає

Зеленський подякував Швеції за допомогу, яка не тільки рятує життя українців, а й допомагає забезпечити довгостроковий мир і безпеку в Європі

Арахамія: смерть Мартиненка - велика втрата для української журналістики

Найближчими днями майже у всій Україні пройдуть короткочасні дощі, температурний фон не зміниться

Генштаб ЗСУ: Найбільш напруженою ситуація залишається на покровському напрямку, з найбільшою інтенсивністю ворог діє поблизу Новоселівки Першої

РФ знову скасувала Армійські міжнародні ігри, ймовірно, через брак персоналу й техніки - британська розвідка

Швеція оголосила про найбільший пакет військової допомоги для України - на $1,3 млрд

Атака БПЛА енергооб'єкта на Рівненщині призвела до короткочасного знеструмлення споживачів - "Укренерго"

Унаслідок ракетного удару на Сумщині вранці загинуло двоє людей, троє поранені - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА