08:25 04.02.2019

У Сумах поліція викрила раніше судимого громадянина, який скоїв розбійний напад на свого квартиранта

2 хв читати
У Сумах поліція викрила раніше судимого громадянина, який скоїв розбійний напад на свого квартиранта

Поліцейські Сумської області затримали раніше судимого громадянина за розбійний напад, скоєний за допомогою спільників на квартиранта, який орендує у нього житло, повідомляє відділ комунікації поліції в Сумській області.

"На лінію "102" звернувся чоловік і повідомив, що двоє невідомих увірвалися в квартиру, зв'язали його, погрожуючи фізичною розправою вимагали гроші. В результаті забрали два мобільні телефони, 8000 гривень і зникли" - йдеться в повідомленні, на офіційному сайті ГУ Нацполіції в Сумській області в неділю.

Злочин було скоєно в квартирі приятеля заявника, в якій той тимчасово проживав зі своєю подругою. Проаналізувавши деталі злочину, правоохоронці дійшли до висновку, що його могли здійснити люди, які мали доступ до цієї квартирі. Що ж стосується самого господаря, то він пішов у справах незадовго до розбійного нападу.

"Під час спілкування він спочатку всіляко заперечував свою причетність до скоєння даного злочину, але під тиском неспростовних доказів зізнався. Розповів, що таким чином намагався підштовхнути приятеля, якому сам запропонував пожити у нього, скоріше з'їхати. Тому попросив своїх знайомих допомогти йому в цьому . За сценарієм, господар мав піти з квартири, а ключі віддати спільникам. Ті, під виглядом поліцейських, повинні були увірватися в приміщення, залякати квартиранта і відібрати гроші. Так і вийшло. Сам "сценарист" також отримав свою частку від награбованого,"- відзначили в поліції

Спільників зловмисника поліцейські вирахували і затримали того ж дня. Один з них мав багатий кримінальний досвід у вчиненні крадіжок, грабежів і шахрайств. Наразі вони дають пояснення слідчим.

"Їхні дії кваліфікували як "Розбій" і відкрили кримінальне провадження. За скоєне всім загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна," - підсумували в поліції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА