RU
 

Авіація НАТО за 2020 рік 350 разів перехоплювала російські літаки

Українська служба DW,  29 грудня 2020, 07:55
0
209
Авіація НАТО за 2020 рік 350 разів перехоплювала російські літаки
Фото: DPA
Російський військовий літак Ту-142 (фото з архіву)

Пілоти військової авіації Росії часто відключають транспондери, не повідомляють плани польотів і не виходять на зв'язок, наголосили в НАТО. Альянс фіксує біля своїх кордонів зростання активності авіації РФ.

Літаки країн-членів НАТО протягом 2020 року близько 350 разів перехоплювали російські військові повітряні судна, що наближалися до повітряного простору держав Північноатлантичного альянсу. В останні роки НАТО спостерігає поблизу своїх кордонів зростання активності російської військової авіації, заявила представниця Альянсу в понеділок, 28 грудня. За її словами, кількість таких епізодів у 2020-му незначно збільшилася.

Пілоти військової авіації РФ часто відключають транспондери (приймачі), не повідомляють плани польотів і не виходять на зв'язок, наголосили в НАТО. Це становить загрозу і для цивільної авіації.

У Європі контроль за повітряним простором покладено на 40 радіолокаційних станцій, зазначили в Альянсі. Близько 60 літаків НАТО перебувають у стані готовності вильоту на перехоплення.

Америка і Росія "обмінялися" перехопленнями ВПС

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: НАТОавиацияРосіякордон
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі