RU
 

Компанію Microsoft звинуватили в расизмі

Корреспондент.net,  11 червня 2020, 02:37
0
591
Компанію Microsoft звинуватили в расизмі
Фото: The Guardian
ШІ не зміг відрізнити дівчат

Компанія недавно звільнила журналістів і замінила їх на ШІ. Але той помилився і допустив недозволену помилку.

 

Компанія Microsoft, яка нещодавно замінила редакторів новинного порталу MSN на роботів, допустила грубу помилку в колонці, присвяченій расизму. Каменем спотикання для ШІ стала стаття з інтерв'ю британської співачки Джейд Феруолл. Система переплутала її фото із зображенням іншої темношкірої виконавиці. Примітно, що інтерв'ю було присвячене расизму. Про це повідомляє The Guardian.
 
Повідомляється, що до інтерв'ю солістки поп-групи Little Mix Джейд Феруолл про расизм, з яким їй довелося зіткнутися в школі, ШІ підібрав фотографію її колеги по групі, Лі-Енн Піннок. Робот їх просто переплутав.
 
Співачка різко відреагувала на це в своєму Instagram.
 
"Гей, MSN. Якщо ви збираєтеся копіювати статті з інших ЗМІ, то можливо вам варто спершу перевіряти, що ви використовуєте правильне зображення людини змішаної раси. Зі мною і Лі-Енн таке відбувається вже в який раз, і це перетворюється в жарт. Мене ображає, що ви не можете відрізнити одну від одної двох темношкірих дівчат. Напрягайтеся краще!", - написала вона.
 
Примітно, що за десять днів до виходу матеріалу Microsoft вирішила звільнити співробітників редакції порталу і замінити їх на штучний інтелект.
 
За словами джерела The Guardian, в компанії MSN глибоко стурбовані тим, що скандал може призвести до серйозних репутаційних витрат для продуктів компанії.
 
Раніше американський технологічний гігант Microsoft вирішив не продовжувати контракти 27 особам з британського агентства PA Mediа, які займаються новинами на порталі MSN (Microsoft Network). Також повідомлялося, що китайське агентство Синьхуа в своєму штаті має віртуального журналіста зі штучним інтелектом.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: MicrosoftскандалрасизминтервьюпевицаВеликобритания
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі