Apple веде роботи над розробкою свого першого власного модему для смартфонів – Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple веде роботи над розробкою свого першого власного модему для смартфонів – Bloomberg

Технології&Авто
336
Технологічна компанія Apple почала роботу над створенням власного стільникового модема для майбутніх пристроїв, який прийде на заміну компонентів від Qualcomm.
Про це заявив віцепрезидент з апаратного забезпечення компанії Джонні Сроуджі, передає Bloomberg.
«У цьому році ми почали розробку нашого першого внутрішнього стільникового модема, який забезпечить ще один важливий стратегічний перехід, – сказав він. – Подібні довгострокові стратегічні інвестиції є критично важливою частиною реалізації наших продуктів і забезпечення того, щоб у нас був багатий асортимент інноваційних технологій для нашого майбутнього».
Стільниковий модем – одна з найважливіших частин смартфона, що дозволяє робити телефонні дзвінки і підключатися до інтернету через стільникові мережі.
Сроуджі додав, що придбання модемного бізнесу Intel за 1 млрд у 2019 році «допомогло компанії Apple створити команду апаратних і програмних інженерів», здатних розробити свій власний стільниковий модем.
В останніх iPhone з 5G використовуються деталі від Qualcomm. До цього Apple кілька років використовувала запчастини Intel, а потім купила цей підрозділ у виробника мікросхем.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас