15:17 21.01.2019

Брюссель розглядає сценарій повної відмови від споживання природного газу та інших вуглеводнів - Ю.Вітренко

1 хв читати
Брюссель розглядає сценарій повної відмови від споживання природного газу та інших вуглеводнів - Ю.Вітренко

Виконавчий директор групи НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко стверджує, що Європейська комісія розглядає сценарій повної відмови від використання природного газу та інших вуглеводнів.

"Один зі сценаріїв, що зараз серйозно розглядається Європейською комісією, це те, що потрібно визнати, що Європа найближчим часом - а для газової промисловості 10 років – це "найближчим часом", цілком відмовиться від споживання природного газу", - сказав Ю. Вітренко у понеділок у Брюсселі журналістам перед початком тристоронніх газових переговорів на політичному рівні України, РФ і Єврокомісії щодо транзиту російського газу після 2019 року.

"Якщо Європа хоче показати лідерство (в сфері зниження викидів в зв'язку зі зміною клімату - ІФ) і компенсувати те, що інші (країни - ІФ) не робитимуть, то тоді Європі потрібно скорочувати споживання газу та інших вуглеводневих, фактично, до нуля. це те, що вони реально озвучили", - додав він.

Представник "Нафтогазу" вважає, що відмова Європи за 10 років від природного газу "видається фантастичним сценарієм", але Європейська комісія збирала з цього питання експертів і фахівців "навіть у рамках тристоронніх зустрічей".

Ю.Вітренко вважає, що для промисловості, яка споживає газ, і для домоволодінь відмова від газу і перехід на інші джерела енергії потребуватиме більше, ніж 10 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Обмеження е/е в суботу будуть удвічі меншими - "Укренерго"

"Укренерго" залучить у KfW кредит на реконструкцію підстанції у Львівській області

Перед усіма органами держвлади стоїть завдання зменшити споживання електроенергії - Шмигаль

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. стане основою української переговорної позиції під час вступу до ЄС - Стефанішина

Новий порядок розподілу лімітів запрацює із суботи в тестовому режимі, ситуація з е/е має покращитися - перший заступник глави Міненерго

Розмови про дефіцит держбюджету-2025 передчасні, Мінфін шукає додаткові внутрішні джерела фінансування оборони - міністр

Україна в реструктуризації євробондів розраховує на часткове списання боргу - міністр фінансів

"Укренерго" на останній робочий день встановило ліміти споживання е/е для кожного регіону на всю добу

Інвестфонд Inzhur планує залучити до 10 тис. інвесторів для приватизації готелю "Україна"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА