Світова економіка втратила понад трильйон доларів через хакерські атаки - звіт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світова економіка втратила понад трильйон доларів через хакерські атаки - звіт

Світ
311
Втрати світової економіки через кіберзлочини та забезпечення захисту від них перевищили трильйон доларів. Лише два роки тому ця сума становила близько 600 мільярдів доларів. Та з розвитком кіберзлочинності ці втрати збільшились більш ніж вдвічі.
Про це йдеться у спільному звіті компанії-виробника антивірусного програмного забезпечення McAfee та Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS).
Так, організації по всьому світу втратили приблизно 945 мільярдів доларів через хакерські атаки та ще 145 мільярдів через додаткові витрати на кібербезпеку.
Опублікований аналіз створювали на основі даних, зібраних компанією з маркетингових досліджень Vanson Bourne, що спеціалізується на технологіях.
Дослідники провели опитування 1500 міжгалузевих представників IT та директивних органів компаній з формуванням репрезентативної вибірки, а також провели інтерв’ю з урядовцями, використовували відкриті дані держорганів та доходів МВФ.
Лише 4% з опитаних організацій заявили, що не мали жодних інцидентів з кібербезпекою у 2019 році. Решта розповідали про збитки від шкідливого або шпигунського програмного забезпечення.
Водночас 92% респондентів заявляли, що окрім грошових втрат вони зазнавали втрат продуктивності праці та робочого часу. Найдовша середня перерва у роботі через кібератаки становила 18 годин, що завдавало організаціям у середньому понад півмільйона доларів збитків.
Автори дослідження кажуть, що значне збільшення кібератак можна пояснити, з одного боку, більш швидкою та точною реакцією на кібератаки (тобто ці атаки частіше фіксують), а з іншого ㅡ підвищенням рівня самих хакерів.
Також під час пандемії люди значно збільшили свою активність у мережі, що дає злочинцям більше можливостей для роботи.
Наприклад, за останній рік все більше кібератак було спрямовано на організації, для яких перерва у роботі має критичне значення, наприклад медичні заклади та державні установи.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас