ua en ru

РФ відкидає заклики Туреччини до перемир'я в Ідліб

РФ відкидає заклики Туреччини до перемир'я в Ідліб Фото: Ідліб (UNICEF)

Армія Сирії за підтримки РФ і Ірану готові почати наступ

Президент РФ Володимир Путін відкинув заклики Туреччини до перемир'я, що б запобігти можливе кровопролиття на півночі Сирії. Про це повідомляє BBC.

Під час проведення тристоронньої зустрічі з Іраном і Туреччиною, президент РФ заявив, що збирається продовжити "боротьбу з терористами" в провінції Ідліб. Сирійська армія, яка підтримується Росією та Іраном, готові почати великий наступ на провінцію вже найближчим часом.

Під час зустрічі президент Туреччини Раджеп Ердоган заявив, що не хоче щоб Ідліб перетворився в кровопролиття.

"Будь-яка атака на Ідліб призведе до катастрофи. Будь-яка боротьба з терористами вимагає методів, заснованих на часу і терпінні", - заявив Ердоган.

Проте Росія і Іран, які підтримують президента Сирії заявили, що групи повстанців і джихадистів в Ідлібі повинні бути знищені.

"Законний сирійський уряд має право і повинне в кінцевому підсумку взяти під свій контроль всю свою національну територію", - заявив Путін.

Тристороння зустріч у Тегерані вважається останнім шансом, який міг дати зупинити масштабну битву в Ідлібі, яка є останнім великим оплотом для опозиційних сил, джихадистів і бунтівників, що хотіли повалити уряд аль-Асада протягом семи років.

За заявами ООН, в провінції Ідліб налічується близько 2,9 мільйонів чоловік, в тому числі мільйон дітей. Також в провінції знаходиться близько 30 тис. бойовиків і повстанців.

Нагадаємо, ЄС застерігає від гуманітарної катастрофи в Ідлібі. Країни Європейського союзу (ЄС) в Раді Безпеки ООН закликали Російську Федерацію (РФ) та Іран підтримати раніше узгоджене припинення вогню під час переговорів щодо Сирії.