День фінансів, 21 травня: Doppel herz від Tesla, автоматичні пенсії, на поїзді до "Борисполя" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 21 травня: Doppel herz від Tesla, автоматичні пенсії, на поїзді до "Борисполя"

646
Понеділок, 21 травня. Машиною, поїздом, літаком.
Doppel herz від Tesla. Засновник Tesla Ілон Маск повідомив, що компанія розробила повноприводний варіант автомобіля Model 3, оснащений двома “серцями” (двигунами). Машина буде коштувати близько $78 тис. і, що особливо цікаво, зможе продовжувати рух, навіть якщо один з двигунів вийде з ладу. Її максимальна швидкість досягне 155 миль/год (близько 250 км/год).
У грошей теж є доля. Про долю “грошей Януковича” сьогодні розповів чинний Президент України Петро Порошенко. Відзначимо, Україна з моменту набуття чинності закону про спецконфіскацію з рахунків екс-президента Віктора Януковича і його оточення конфіскувала $1,7 млрд.
Вегетаріанцям не читати. “М’ясний кошик”, до якого входять всі види м’яса і ковбасних виробів, ціни на які підлягають держмоніторингу, подорожчав на 35%. У зв’язку з високими цінами знизилося споживання м’яса. Так, за даними Організації економічного співробітництва і розвитку, кожен українець з’їв у 2017 році 41,7 кг всіх видів м’яса. В ЄС кожен громадянин споживає близько 86 кг.
На поїзді до “Борисполя”. Державна компанія «Укрзалізниця» до 1 грудня 2018 року планує завершити будівництво залізничного сполучення столиці з найбільшим аеропортом країни. Будівництво вже розпочали, адже поки що пасажири не мають альтернативного автомобільному способу дістатися до аеропорту або з аеропорту до Києва.
Автоматичне зростання. Підвищення пенсій в Україні стане автоматичним і не залежатиме від політичних обіцянок. Така одна з останніх обіцянок (хто зможе – знайдіть 10 відмінностей) прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. При цьому прем’єр визнає, що зараз в Україні багато викликів, зокрема і зростання цін.
Морг як покарання. У Молдові визнали, що штрафи за водіння автомобіля в нетверезому стані – не найефективніша міра боротьби з цим небезпечним феноменом. Саме тому місцева влада вирішила посилити покарання для водіїв, яких зловили п’яними за кермом. Крім звичайних штрафів, до них застосовуватимуть нетрадиційні методи впливу.
Канадці і українське молоко. Уряд Канади виділить $1 млн на будівництво кооперативного молокопереробного заводу на Львівщині. Ще $300 тис. – інвестиції від виробників молока, які будуть здавати на завод від 100л/день до 1500л/день.
На висоті. Новостворений український авіаперевізник здійснив свій перший рейс. У планах авіакомпанії на перший рік роботи – не тільки виконання міжнародних чартерних перевезень, а також відкриття регулярних українських та міжнародних напрямків. Зазначимо, що МАУ (інша відома авіакомпанія) вирішила вже з липня утиснути умови програми лояльності.
Касове життя. У Мінфіні готують спрощення процедур реєстрації касових апаратів. Замість того, щоб нести стос документів, проходити технічну раду та бюрократичні процедури поставлення на облік, платнику потрібно буде всього лише подати заяву в електронному вигляді.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас