15:57 29.11.2018

Французький бізнес не готовий до Brexit

2 хв читати

Французькі компанії тривалий час ховали голови в пісок, намагаючись не думати про проблеми, пов'язані з виходом Великої Британії з Європейського Союзу (Brexit), і тепер опинилися до нього не готові, заявив міністр із питань бюджету Жеральд Дарманен на слуханнях у парламенті країни.

Як повідомляє Euronews, компанії Франції не лише не цікавляться тим, що відбувається, а й не знають, що може статися з ними під час відсутності угоди про майбутні відносини Великої Британії з країнами ЄС.

За словами міністра, який також відповідає за французьку митницю, бізнес відмовлявся прислухатися до рекомендацій уряду та не став готуватися до гіршого. Французькі компанії продовжують вести себе так, немов Brexit не буде, незважаючи на спроби уряду донести до них думку про ризики, додав Ж.Дарманен.

Два тижні тому його відомство організувало зустріч із міністром для компаній на півночі Франції, які підтримують тісні зв'язки з Великою Британією. Однак із сотень запрошених прийшли лише 30 осіб.

"Уперше за весь час роботи міністром у мене є відчуття, що уряд буде готовий раніше, ніж діловий світ", - заявив Ж.Дарманен.

Франція поки що не підрахувала потенційні економічні наслідки Brexit, зазначив він. Міністерство з питань бюджету витратить 100 млн євро через необхідність оновити системи в портах і збільшити кількість митників, зазначив його голова.

Брюссель і Лондон виробили угоду про умови Brexit, однак є ризик, що британський парламент її не затвердить. Голосування в парламенті відбудеться 11 грудня.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА