17:56 26.10.2019

Зеленський затвердив положення про проходження служби у військовому резерві Держприкордонслужби – указ

3 хв читати
Зеленський затвердив положення про проходження служби у військовому резерві Держприкордонслужби – указ

Президент України Володимир Зеленський затвердив Положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві Державної прикордонної служби України.

Як повідомляє прес-служба президента, відповідний указ глава держави видав 25 жовтня відповідно до закону України "Про військовий обов'язок і військову службу".

Згідно із затвердженим документом, службу у військовому резерві Держприкордонслужби проходять громадяни, придатні до військової служби за станом здоров'я, які не досягли граничного віку перебування у військовому резерві та здатні з урахуванням місця проживання (перебування), професійних і моральних якостей проходити службу у військовому резерві.

"Громадяни, які виконують військовий обов'язок шляхом проходження служби у військовому резерві, є резервістами. Чисельність резервістів визначається Адміністрацією Держприкордонслужби з урахуванням бюджетних асигнувань, передбачених на утримання Держприкордонслужби", - йдеться в положенні.

Громадяни проходять службу у військовому резерві в добровільному порядку, а в особливий період військовослужбовці, звільнені з військової служби в органи Держприкордонслужби, які відповідають вимогам, - в обов'язковому порядку.

Проходження служби у військовому резерві полягає у виконанні резервістами обов'язків служби відповідно до завдань, покладених на органи Держприкордонслужби, в яких вони проходять службу у військовому резерві на відповідних посадах, згідно з вимогами законодавства та умовами контракту.

Граничним віком перебування у військовому резерві є граничний вік перебування військовозобов'язаних у запасі другого розряду.

Адміністрація Держприкордонслужби щороку до 1 листопада подає в Генеральний штаб Збройних Сил України інформацію про чисельність резервістів, заплановану для комплектування органів Держприкордонслужби.

Відбір громадян для проходження служби у військовому резерві проводиться органами Держприкордонслужби з числа: 1) військовослужбовців, які звільняються з військової служби в запас з органів Держприкордонслужби або з військових частин інших військових формувань, що дислокуються поблизу, і проживають (знаходяться) поблизу цих органів Держприкордонслужби; військовозобов'язаних, які проживають (перебувають) у населених пунктах, в яких або поряд з якими дислокуються органи Держприкордонслужби або їх підрозділи.

Громадянин може бути відібраний для проходження служби у військовому резерві за умови відповідності вимогам цього положення, і якщо до досягнення граничного віку перебування у військовому резерві йому залишилося не менше ніж 5 років. Не може бути відібраний для проходження служби у військовому резерві громадянин, який у встановлених законом випадках не підлягає призову на військову службу з мобілізації.

Із громадянином, щодо якого ухвалено рішення про прийняття на службу у військовому резерві, укладається контракт про проходження служби у військовому резерві Держприкордонслужби.

Призов резервістів на військову службу з мобілізації здійснюється начальниками органів Держприкордонслужби, в яких резервісти проходять службу у військовому резерві, відповідно до закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

В особливий період на службу в оперативному резерві першої черги в обов'язковому порядку зараховуються громадяни, звільнені з військової служби, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров'я придатні до служби в резерві.

Розміри грошового забезпечення і заохочення резервістів та порядок їх виплати встановлює Кабінет Міністр України. Під час проходження служби резервісти забезпечуються військовою формою за встановленими нормами. На резервістів поширюються правила носіння військової форми. Продовольче забезпечення резервістів здійснюється за нормами, встановленими урядом. Фінансове та матеріальне забезпечення заходів, пов'язаних з проходженням служби в резерві, здійснюється за рахунок коштів, передбачених у бюджеті для Держприкордонслужби.

Під час виконання обов'язків служби у військовому резерві резервісти несуть відповідальність, передбачену законом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ: Противник атакує майже по всій лінії фронту, покровський напрямок залишається найгарячішим

МАГАТЕ ухвалило резолюцію зі звинуваченням на адресу Ірану в нездатності співпрацювати

Сирський провів засідання робочої групи з питань безпілотних систем, планується поліпшення логістики, ланцюга поставок, роботи майстерень

Унаслідок ворожих обстрілів Харківської області в середу постраждали три мирні жительки - прокуратура

У Білгород-Дністровському районі ракетним ударом пошкоджено туристичну інфраструктуру

Кабмін може продовжити терміни бронювання до року і розширити бронювання дефіцитних ВОС - депутат

QR-код буде повністю доступний у "Резерв+" 18 червня, зчитувати його посадові особи будуть також через застосунок

Зеленський обговорив із Сунаком підготовку до Саміту миру та продовження оборонної співпраці

Фінляндія допомагає Україні модернізувати метеорологічну службу

На Дніпропетровщині через ворожі обстріли постраждали двоє людей - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА