15:16 08.11.2019

Необхідно завершити зміни в початковій школі і розпочати в базовій школі - міністр освіти

2 хв читати
Необхідно завершити зміни в початковій школі і розпочати в базовій школі - міністр освіти

 Міністр освіти і науки України Ганна Новосад наголошує, що реформа шкільної освіти та імплементація "Нової української школи" триватимуть.

"Завданням нашого уряду буде завершення змін у початковій школі. Але не менш амбітне завдання - ці зміни перенести і розпочати в базовій школі, в п’ятому-дев’ятому класі. І цей виклик складніший, ніж у першому-четвертому класах, оскільки мова йде про більшу кількість учителів, учителів-предметників, про більшу кількість класів", - сказала вона в місті Обухівка Дніпропетровської області в п'ятницю під час презентації "To do list" змін, які планується впровадити у сферах освіти і науки до кінця 2019 року, протягом 2020 року і загалом протягом наступних п’яти років.

Як повідомляє прес-служба Міносвіти, Новосад зазначила, що поставлено завдання створити таку систему освіти, яка забезпечувала б безперервні можливості навчання, яка б на кожному рівні, від раннього розвитку і до дорослого життя, забезпечувала доступ до якісної освіти і за потреби допомагала розвивати ті компетентності, отримувати ті знання, які потрібні у сучасному світі.

За її словами, важливу увагу приділено розвитку дошкільної освіти. Серед завдань до кінця 2019 року і на 2020 рік, зокрема, формування переліку особистих якостей/умінь дитини після дитсадка, скорочення черги до дошкільних закладів, дослідження якості дошкільної освіти.

"Одна з найамбітніших цілей - забезпечити доступ до дошкільної освіти. Спільно з місцевими органами влади ставимо за мету або побудувати, або реконструювати 100 дитячих садків", - наголосила міністр.

Новосад зазначила, що за п'ять років кожна дитина і в сільській місцевості, і в місті повинна мати доступ до дошкільної освіти, а працівники дошкільних закладів мати гідну оплату праці.

Міністр зазначила, що до Верховної Ради має бути внесено законопроект "Про повну загальну середню освіту", вже в грудні цього року планується запровадити практику пояснення дітям про різні професії - профорієнтації, серед завдань також впровадження електронних підручників, створення 250 нових STEM-лабораторій і 25 лабораторій робототехніки.

Новосад також звернула увагу на проблему доступу до освіти для українців у зоні збройного конфлікту на Донбасі. За її словами, міністерство працює над створенням електронних матеріалів для дистанційної освіти для дітей з тимчасово окупованих територій. Планується психологічний супровід для шкіл у "сірій зоні" та школярів і студентів з окупованих територій. Крім того, міністр вважає, що треба збільшувати можливості для вступу дітей до українських вишів із цих територій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 62, найнапруженіша ситуація на покровському напрямку

Французька спецслужба повідомила про затримання та арешт підозрюваного в підготовці теракту на Олімпіаді

Зеленський обговорив із прем'єром Швеції розвиток оборонного співробітництва, Саміт миру та євроінтеграцію

Через обстріл у Дробишевому загинула одна людина, троє поранені - Донецька ОВА

Зеленський пропонує розпочати підготовку українських льотчиків для шведських Gripen уже зараз

У Києві відбулася церемонія прощання з генеральним директором агентства "Інтерфакс-Україна" Олександром Мартиненком

Окупанти обстріляли Херсон, пошкоджено будівлю медзакладу, постраждалих немає - обладміністрація

Країни Північної Європи вже підтримали Україну на EUR17 млрд і продовжать допомогу - прем'єри

Зеленський обговорив із прем'єрами Норвегії та Ісландії Саміт миру, співпрацю в оборонній сфері та підтримку України

Зеленський подякував президенту Фінляндії та прем'єру Данії за підтвердження участі в Глобальному саміті миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА