07:55 17.12.2019

США спостерігають за Північною Кореєю дуже уважно

2 хв читати
США спостерігають за Північною Кореєю дуже уважно

Президент США Дональд Трамп заявив, що він був би "розчарованим", якби Північна Корея мала щось "у роботі" на кінець року як ультиматум для США щодо долі переговорів з денуклеаризації.

"Подивимося. Я був би розчарований, якби щось було в роботі. І якщо це так, ми подбаємо про це", - сказав Трамп в Білому домі, коли його запитали про ситуацію.

Він додав, що США дуже уважно стежать за КНДР.

"Ми спостерігаємо за Північною Кореєю - ми спостерігаємо за багатьма місцями, насправді, дуже уважно. Але за Північною Кореєю ми спостерігаємо особливо уважно", - зазначив президент США.

В останні тижні Пхеньян робить все більш різкі заяви, обіцяючи "різдвяний подарунок", якщо Вашингтон не піде на деякі поступки в переговорах з денуклеаризації.

Трамп провів три зустрічі з північнокорейським лідером Кім Чен Ином з червня 2018 року, щоб спробувати досягти угоди про демонтаж ядерної програми країни в обмін на пом'якшення санкцій США і гарантії безпеки.

Деякі експерти висловлюють побоювання, що Північна Корея може провести випробування міжконтинентальної балістичної ракети, якщо її вимоги не будуть виконані до кінця року.

Раніше спецпредставник США з питань КНДР Стівен Біган заявив, що Вашингтон не має наміру відмовлятися від переговорів з Пхеньяном і не встановлює жодного "крайнього терміну".

"У США немає крайнього терміну. В нас є мета виконати зобов'язання, взяті двома лідерами (президентом США і лідером КНДР - ІФ) під час їх зустрічі", - цитує Бігана "Ренхап".

Він також застеріг Північ від будь-яких провокацій.

"Ми повністю усвідомлюємо потужний потенціал Північної Кореї для проведення великих провокацій найближчими днями. М'яко кажучи, такі дії будуть украй некорисними для досягнення міцного миру на Корейському півострові", - зазначив Біган.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про бойові дії на харківському напрямку й на Донбасі: намір окупантів зрозумілий, знаємо, як відповідати

Якщо дані з реєстру "Оберіг", які з'явилися в застосунку "Резерв+" неправильні, потрібно звернутися до ТЦК

Глава СБУ: Зараз багато викликів, ворог на місці не стоїть

Окупанти зруйнували пам'ятник Нестору Махну в Гуляйполі

За поточну добу окупанти 53 рази намагалися просунутися вперед, найбільше - на куп'янському та покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

Глава СБУ пообіцяв ворогу нові "сюрпризи" завдяки впровадженню найкращих військово-технологічних рішень

Бельгія не планує відправлення своїх військових в Україну, але готується поставити Києву літаки F-16

Новий президент Північної Македонії підтвердила участь у Саміті миру - Зеленський

"Укренерго" повернула в роботу основну лінію енергопостачання окупованої ЗАЕС

UNITED24 розпочинає глобальний збір на бойові роботизовані платформи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА