06:54 11.03.2020

Бойовики обстрілювали авто ЗС України прикриваючись мирним населенням

2 хв читати
Бойовики обстрілювали авто ЗС України прикриваючись мирним населенням

Під час обстрілу українського автомобіля на Донбасі у вівторок, бойовики вели вогонь з позицій, розташованих за будинками мирних жителів, чим порушили міжнародне гуманітарне право, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"Під час сьогоднішнього загострення на лінії зіткнення, озброєні формування Російської Федерації вдалися до звичної манери ведення обстрілу з-за спин мирного цивільного населення (...) Аналіз траєкторії, рельєфу місцевості і місця попадання дає підстави стверджувати, що противник знову порушив міжнародне гуманітарне право - вів вогонь з позицій, розташованих за будинками мирних жителів", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу в Фейсбук у вівторок ввечері.

У штабі ООС зазначили, що реконструкція обстрілу була проведена за допомогою геоінформаційної системи.

"Такі дії російських окупантів значно ускладнювали завдання підрозділів ООС з нанесення прицільних ударів по ворожих вогневих точках окупантів. Адже противник прекрасно розуміє, що українські захисники ніколи не вели, не ведуть і ніколи не будуть вести вогонь по домівках мирних жителів. Ці злочинні дії характерні тільки для російських окупаційних військ", - підкреслили українські військові.

Раніше повідомлялося, що у вівторок бойовики обстріляли з протитанкового ракетного комплексу військовий вантажний автомобіль одного з підрозділів ООС поблизу Пісків (Донецька обл.). За уточненими даними, в результаті попадання протитанкової керованої ракети один український захисник загинув на місці. Згодом ще один військовослужбовець помер від отриманих поранень. Сім військових отримали поранення різного ступеня тяжкості, ще одного захисника госпіталізували з бойовим травмуванням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА