Ярославський готовий залучити $1 млрд інвестицій для відновлення Харківського авіазаводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ярославський готовий залучити $1 млрд інвестицій для відновлення Харківського авіазаводу

Фондовий ринок
764
Власник групи DCH Олександр Ярославський готовий залучити 1 млрд доларів інвестицій для відновлення Харківського авіазаводу.
Про це йдеться в заяві на сайті компанії DCH.
Ярославський зазначає, що йому “як харків’янину небайдужа доля Харківського авіазаводу – гордості нашого міста”, чим і зумовлено його увагу до підприємства.
“Одними реорганізаціями й перестановками реального відродження підприємства домогтися неможливо. Планами ситий не будеш, колективу ХАЗ потрібні зарплати і гарантії збереження робочих місць, незалежно від того, хто і як їх дасть. А значить, заводу необхідна реальна підтримка держави і значні приватні інвестиції”, – вважає бізнесмен.
За його словами, DCH готова взяти відповідальність за відновлення флагмана вітчизняного авіабудування та залучити $1 млрд на відновлення ХАЗ. З цієї суми $100 млн підуть на виплату боргів; $500 млн на добудову літаків, виробництво яких вже розпочато, і закладку нових; $400 млн на програми розвитку.
Бізнесмен підкреслює, що йому байдужий формат участі у долі ХАЗ – купівля або приватно-державне партнерство.
“Важливо не упустити час. Група DCH готова до відкритого обговорення своєї пропозиції і має намір докласти всі зусилля, щоб врятувати ХАЗ для Харкова і України”, – заявив Ярославський.
Нагадаємо, заборгованість по заробітній платі перед працівниками ХАЗ складає 230 млн грн, зарплати не платять з листопада 2019 року, портфель замовлень відсутній.
Нещодавно DCH розпочала активність в секторі авіабудування і знаходиться в процесі придбання понад 25 % акцій ПАТ “Мотор Січ”, що виробляє авіадвигуни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас