RU
 

Маск пообіцяв $100 млн за кращу технологію проти змін клімату

Текст: ,  8 лютого 2021, 21:21
0
341
Маск пообіцяв $100 млн за кращу технологію проти змін клімату
Маск оголосив конкурс на кращу технологію проти змін клімату

Ілон Маск оголосив конкурс, який стартує в День Землі. За його підсумками визначать трьох переможців і вручать 25 студентських стипендій.

 
Засновник Tesla і SpaceХ Ілон Маск вніс $100 млн у фонд X Prize Foundation. Про це повідомляє Bloomberg у понеділок, 8 лютого.
 
Гроші підуть на виплати учасникам конкурсу на кращу технологію для вирішення проблеми глобального потепління, зокрема уловлювання вуглекислого газу. Прийом заявок стартує в День Землі, 22 квітня. Трьох переможців буде названо для отримання трьох окремих призів - $50 млн, $20 млн і $10 млн - в один і той же день 2025 року.
 
Протягом чотирьох років учасники конкурсу повинні знайти практичний спосіб для відділення вуглекислого газу з атмосфери і води, а також подальшої його ізоляції з оточення. Згідно з планом, за допомогою створеного способу стане можливим видаляти одну тонну вуглекислого газу в добу з подальшим масштабуванням до гігатонн. Так технологія може допомогти в боротьбі з глобальним потеплінням.
 
"Ми шукаємо не теоретичний, а реальний спосіб, який може допомогти всьому людству. Вуглекислий газ є загрозою подальшого існування нашої цивілізації, тому нам потрібні команди, який зможуть не тільки придумати, а й створити реальні системи, які зможуть допомогти знизити рівень вуглекислого газу. Час у цій справі дуже важливий", - говорить Маск.
 
Крім того буде засновано 25 студентських стипендій по $250 тисяч кожна. Відбір проходитиме протягом найближчих 18 місяців, більш детальна інформація про конкурс з'явиться 22 квітня цього року.
 
Нагадаємо, що в Києві в січні температура перевищила оновлену кліматичну норму. Навіть сильні січневі морози не вплинули на загальну картину потепління клімату - середньомісячна температура все одно виявилася на 0,7 градуса вищою за норму.
 
Також повідомлялося, що лід на Землі тане рекордними темпами. Команда вчених зафіксувала катастрофічні втрати крижаного покриву планети за останні три десятиліття.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: глобальное потеплениеТехнологииклиматизменение климата
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі