NASA профінансує розробку роботів для дослідження космосу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA профінансує розробку роботів для дослідження космосу

Світ
128
Космічне агентство NASA профінансує 25 технологічних проектів, які могли б поліпшити космічні дослідження, що проводяться людьми або роботизованими апаратами.
Про це повідомляє Engadget.
Концепт Shapeshifter пропонує використовувати безліч роботів, здатних об’єднуватися в різні форми для дослідження Титана (супутник Сатурна).
Проект Biobot пропонує розвантажити астронавтів і перенести систему життєзабезпечення разом з корисними запасами з заплічного простору на окремого робота, пов’язаного зі скафандром астронавта своєрідною пуповиною.
Інші проекти включають Marsbee (рій літаючих роботів, які можуть надавати підтримку марсоходу), SPARROW (робот, що приводиться в рух парою, призначений для дослідження океану), PROCSIMA (променева рухова установка для міжзоряних місій) та ін.
Спочатку кожен з проектів отримає фінансування в сумі 125 тис доларів терміном на 9 місяців, щоб визначити здійсненність концепту.
Якщо проект виявиться життєздатним, команди можуть розраховувати на другий етап підтримки для подальшого розвитку своєї роботи.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас