Міжбанк: на нас чекає напружений понеділок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: на нас чекає напружений понеділок

Валюта
594
Понеділок буде явно складним днем на нашому валютному ринку. За нашими розрахунками, обсяг операцій на торгах збільшиться до $170-220 млн при укладенні до 510-640 угод, а загальна напруга тільки зросте.
З одного боку, спрацює психологічний фактор зростання котирувань кінця минулого тижня. На тлі бюджетних платежів клієнтів курс мав би просісти, але цього разу все пішло не за звичайним сценарієм і валюта стрімко дорожчала вже з минулої середи. Стараннями як великих покупців і нерезидентів, так і спекулянтів – котирування долара злетіли до 28,31/28,325 до вечора 20 листопада, і це була не межа. Подібний розклад нервуватиме покупців, а з урахуванням ще й нестачі пропозиції – спрацює сьогодні проти гривні.
З іншого – попереду вихідний четвер у США (відзначають День подяки), і розрахунки по долару на ТОМі змусять клієнтів активізувати свої угоди в понеділок-середу, щоб потім вже не проводити операції четвергом. Це також додасть попиту на міжбанку 23-25 листопада.
Крім цього, практично закінчився період бюджетних платежів у клієнтів, і в найближчі дні експортерам почне надходити відшкодування ПДВ від держави, що теж знизить надалі обсяг пропозиції валюти на торгах.
Якщо додати до цього:
1) збереження невизначеності щодо дій української влади в частині посилення карантину;
2) поступове зростання євро щодо долара на міжнародних майданчиках – йде до мети 1,19 долара) на тлі знову ж таки негативних новин в ЄС і в США щодо коронавірусу;
3) пожвавлення попиту на готівковому ринку;
4) активний сезон розпродажів як всередині країни, так і за кордоном, що збільшує кількість транзакцій з карток українців по оплаті товарів за кордоном і теж провокує цим в кінцевому підсумку зростання попиту на валюту – ми отримуємо досить серйозний мікс факторів, які будуть істотно впливати на ринок як по долару, так і по євро найближчим часом.
Сьогодні нерезиденти продовжать викуповувати валюту на торгах, а спекулянти розгойдувати курс з метою в 28,40-28,50 в найближчі дні. Це також працює проти нацвалюти і в цілому не дасть нудьгувати нікому – ні клієнтам, ні банкам, ні НБУ.
Курси міжбанку, за нашим прогнозом, 23 листопада будуть в межах: долар – коридор 28,20 – 28,45 гривень, євро – коридор 33,35 – 33,85 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 28,31 / 28,32
Євро-33,60 / 33,61
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас