Business Insider розповів, як торгова війна Трампа вдарить по США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Business Insider розповів, як торгова війна Трампа вдарить по США

Світ
350
Торгова війна, влаштована Трампом для підтримки американського ринку праці, насправді негативно позначиться на американських робітниках. Про це повідомляє УНН з посиланням на видання Business Insider.
Видання посилається на ряд економістів, які впевнені, що американські мита на сталь і алюміній можуть спричинити за собою втрату сотень тисяч робочих місць.
Повідомляється, що обмежувальні заходи призведуть до подорожчання металів, що повинно порадувати їх виробників, але для компаній, які споживають сталь і алюміній, нові ціни можуть створити проблеми. Зокрема, ці підприємства будуть змушені шукати способи зменшити видатків, і в більшості випадків це буде проявлятися в скороченнях робочих.
Однак дослідження консалтингової групи Trade Partnership показало, що мита дозволять створити більше 25 тисяч нових робочих місць. З іншого боку, втрати будуть набагато відчутнішими.
“Тарифи і відповідні заходи збільшать кількість робочих місць в підприємствах по виробництву сталі і кольорових металів (в першу чергу алюмінію) на 26 346 місць, але приведуть до втрати 495 136 робочих місць в інших секторах економіки і в загальному втрати складуть близько 470 тисяч місць”, — йдеться в документі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас