RU
 

Японська тенісистка очолила список найвисокооплачуваніших спортсменок

Корреспондент.net,  17 серпня 2020, 23:25
0
406
Японська тенісистка очолила список найвисокооплачуваніших спортсменок
Фото: EPA-EFE/DAVE HUNT
Японська тенісистка Наомі Осака

Із усіх тенісистів випередити Осаку за розміром загального доходу за рік зміг тільки швейцарець Роджер Федерер. Він заробив 106,3 млн. доларів.

 

Японська тенісистка Наомі Осака очолила рейтинг найвисокооплачуваніших спортсменок за минулий рік за версією Forbes. Рейтинг опублікований на сайті видання у понеділок, 17 серпня.
 
Уточнюється, що рейтинг враховує не тільки призові гроші, але і доходи спортсменок від реклами, а також спонсорські контракти.
 
За рік Осака заробила 37,4 млн доларів, з них 3,4 млн доларів 22-річна спортсменка отримала як призові, а решту 34 млн доларів - за контрактами зі спонсорами.
 
На 1,4 млн доларів менше за минулий рік заробила американська тенісистка Серена Вільямс.
 
"Обидві спортсменки перевершили рекорд, який в 2015 році встановила російська тенісистка Марія Шарапова, яка вже завершила кар'єру,  - 29,7 млн ​​доларів", - йдеться в повідомленні.
 
Третє місце в рейтингу зайняла австралійка Ешлі Барті - 13,1 млн доларів, далі йдуть румунка Симона Халеп - 10,9 млн доларів, канадка Бьянка Андреєску 8,9 млн доларів, іспанка Гарбін Гарбінє Мугуруса 6,6 млн доларів, українка Еліна Світоліна 6,4 млн доларів, американка Софія Кенін 5,8 млн доларів, німкеня Ангелік Кербер - 5,3 млн доларів. На десятому місці - американська футболістка Алекс Морган - 4,6 млн доларів.
 
У 2019 Осака займала другий рядок в аналогічному рейтингу Forbes. Очолила список тоді американська тенісистка Серена Вільямс.
 
Осака займає десяте місце в рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA), в її активі п'ять титулів WTA. Вона є переможницею Відкритого чемпіонату Австралії 2019 року і Відкритого чемпіонату США 2018 року.
 
Раніше повідомлялося, що переможниця п'яти турнірів Великого шолома і засновниця цукеркового бренду Sugarpova Марія Шарапова інвестувала в велнес-компанію Therabody. Стартап займається виробництвом гаджетів для масажу та інших технологічних пристроїв для оздоровлення.
 
Також, українська тенісистка Анастасія Шошина, що займає 443-й рядок у світовому рейтингу змінила українське громадянство на польське.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: рейтингтеннисденьгиForbes
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі