ua en ru

Комітет з нацбезпеки підтримав військове вітання "Слава Україні"

Комітет з нацбезпеки підтримав військове вітання "Слава Україні" Фото: засідання комітету (youtube.com)

За відповідний законопроект №9036 проголосували 12 членів комітету

Комітет Верховної ради з питань національної безпеки підтримав законопроект про зміну військового вітання на "Слава Україні - Героям Слава!". Про це заявив голова комітету Сергій Пашинський, передає кореспондент РБК-Україна.

За відповідний законопроект №9036 проголосували 12 членів комітету.

"Як старший сержант, заступник командиру взводу категорично підтримую це вітання. Воно дуже надихає. Я хочу підтримати пропозицію пана Тетерука та прийняти закон за основу та за скороченою процедурою", - прокоментував голова комітету.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, президент України Петро Порошенко під час зустрічі з керівниками парламентських фракцій і груп закликав підтримати законопроект щодо змін статуту Збройних сил України, які стосуються введення військового вітання "Слава Україні".

Як повідомляло агентство, схожий за змістом законопроект (№7549) ще в лютому Верховній раді запропонував розглянути Кабінет міністрів. Ініціював подачу документа тоді прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Серед іншого, пропонувалося внести зміни до Статуту внутрішньої служби ЗСУ, замінивши вітання "Бажаю здоров'я" на "Слава Україні!".