11:57 22.08.2020

Лукашенко: проти Білорусі використовують сценарій "кольорових революцій"

2 хв читати
Лукашенко: проти Білорусі використовують сценарій "кольорових революцій"

Проти Білорусі використовують сценарій кольорових революцій, особливість ситуації – у використанні зовнішнього чинника, заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко в суботу, відвідуючи військовий полігон під Гродном.

"Усе зрозуміло. Як ми і припускали, все йде за планом кольорових революцій з порушенням внутрішньополітичної ситуації в країні. Оригінальність і особливість ситуації полягає в тому, що підключено зовнішній фактор, що буває не завжди. Зазвичай вони розкручують всередині і скидають владу. Але оскільки влада у нас на місці, жорстко чинить опір, підключили зовнішній чинник", – сказав Лукашенко. Його цитує Держагентство БелТА.

Лукашенко доручив міністру оборони і командувачу Західним оперативним командуванням вжити всіх зусиль, щоб "захистити насамперед західну перлину Білорусі з центром у Гродні", йдеться в повідомленні.

"Із вжиттям найжорсткіших заходів щодо захисту територіальної цілісності нашої країни", – наголосив Лукашенко.

Наразі в Білорусі триває політична криза, пов'язана з президентськими виборами 9 серпня, результати яких не визнала опозиція. У країні проходять акції протесту і страйки.

21 серпня Лукашенко заявив про загрозу зовнішнього вторгнення із західного кордону з метою "відсікти" Гродненську область. "Тому що вони (західні країни – ІФ) поставили за мету насамперед цю територію відсікти – Гродненську. Вже польські прапори вивісили нещодавно", – сказав тоді президент країни, якого цитує Держагентство БелТА.

"Зараз Вітчизна в небезпеці. Ми не можемо жартувати. Тим паче, це не слабкі війська – НАТО. Тому я попередив президента Росії про ситуацію, яка складається в Білорусі. У нас цілковите взаєморозуміння, у нас є договір відповідний в рамках ОДКБ і союзної держави", – заявив Лукашенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА