19:10 14.11.2020

Зеленський: Карантин вихідного дня - це шанс уникнути локдауну

1 хв читати
Зеленський: Карантин вихідного дня - це шанс уникнути локдауну

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що карантин вихідного дня є шансом уникнути повного локдауну в країні.

"Карантин вихідного дня - це шанс уникнути повного закриття. Якщо у нас є такий шанс - ми повинні ним скористатися. Фактично йдеться про 6 неробочі дні", - сказав він у своєму блозі із самоізоляції, опублікованому на його сторінці в Фейсбук у суботу.

Зеленський зазначив, що окремі сфери бізнесу дійсно зазнають втрат, і уряд повинен надати їм програми і інструменти підтримки.

За його словами, окремі програми вже діють, але цього недостатньо, і уряд повинен щодня думати про те, як допомогти малому і середньому бізнесу протриматися в цей період, не закриватись і не звільняти людей.

Президент зазначив, що з приводу карантину вихідного дня є багато дискусій, хоча на його особисту думку все досить очевидно.

"Це можна підтримувати або не підтримувати, але не можна не розуміти, чому саме таке рішення було прийнято", - сказав він.

Зеленський наголосив, що в Україні щодня нові рекорди, і вже понад 12 тис. хворих за добу.

"Потрібно збити динаміку зростання хворих. Наші лікарі героїчно протистоять вірусу, але не треба доводити до ситуації, коли їм доведеться вибирати, кого лікувати", - пояснив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА