20:30 14.12.2018

КНДР змінила тактику для обходу санкцій ООН на поставку нафтопродуктів

2 хв читати
КНДР змінила тактику для обходу санкцій ООН на поставку нафтопродуктів

Північній Кореї все ще вдається обходити обмежувальні заходи ООН після того, як вона скоригувала методи нелегальних поставок продуктів нафтопереробки шляхом передачі нафти з судна на судно в море, повідомляє в п'ятницю Ен-Бі-Сі з посиланням на джерела, знайомі з новою засекреченою доповіддю американських військових.

Так, за даними доповіді Тихоокеанського командування Збройних сил США, яка потрапила в розпорядження журналістів, присутність кораблів і літака-розвідника, розміщених коаліцією з восьми країн у вересні, змусило КНДР скоригувати тактику передачі нафти і нафтопродуктів, змінивши логістику.

Тепер Пхеньян має здійснювати цю нелегальну діяльність далі від Корейського півострова, найчастіше в територіальних водах інших країн. "Північнокорейці також вдалися до того, що використовують судна невеликого розміру з метою замаскувати (діяльність - ІФ) від кораблів і літаків-розвідників коаліції", - повідомляє канал.

У доповіді наголошується, що через дії коаліції кількість спроб Північної Кореї здійснювати нелегальний трансфер нафти не зменшилася, однак вартість цієї схеми для Пхеньяна зросла, оскільки також збільшилася і кількість суден, необхідних КНДР для передачі нафти.

У вересні США та їх партнери - Австралія, Британія, Канада, Франція, Японія, Південна Корея і Нова Зеландія розширили охоплення спостереження за КНДР, яка, як стверджують у Вашингтоні, обходить обмежувальні заходи ООН.

У серпні 2017 року РБ ООН повністю заборонила експорт з КНДР вугілля, заліза і морепродуктів. У вересні того ж року РБ ООН ухвалила нову резолюцію, яка заборонила імпорт у Північну Корею з країн-членів ООН нафти і нафтопродуктів, а також експорт з КНДР текстилю та газового конденсату. Також обмежувальні заходи передбачають обмеження на експорт в КНДР.

У вересні 2018 року США в Радбезі ООН заявили, що Росія в обхід санкцій ООН поставляла нафту КНДР, перекачуючи її в море з судна на судно. Вашингтон тоді стверджував, що має докази систематичного порушення Росією цих обмежувальних заходів. Схожі заяви звучали на адресу компаній КНР.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Епіцентр" до кінця року планує завершити будівництво п'яти ТЦ і логістичного комплексу

Кабмін запровадив бронювання постачальників і волонтерів ЗСУ, навчання БПЛА, РЕБ і такмеду та пом'якшив критерії бронювання перевізників

Усі органи держвлади і держпідприємства до 31 грудня зобов'язані забезпечити економію е/е

Кабмін запровадив 50% квоту бронювання поліції, ДСНС і низки інших правоохоронців, давши право на винятки міністру оборони

Кабмін продовжив строки бронювання до року і розширив бронювання дефіцитних ВУС

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА