12:37 22.11.2018

П'ять компаній мають намір взяти участь у приватизації "Центренерго"

2 хв читати
П'ять компаній мають намір взяти участь у приватизації "Центренерго"

Участь в аукціоні з приватизації енергогенерувальної компанії ПАТ "Центренерго", окрім білоруського нафтотрейдера "Інтерсервіс", планують взяти ще чотири компанії.

Згідно з даними в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), про намір взяти участь в аукціоні з продажу 78,289% акцій "Центренерго" заявило також ТОВ "Форбс енд Манхеттен Україна" (Київ), керівником якого є член консультаційної ради канадського банку Forbes&Manhattan Михайло Спектор. Крім того, на участь у приватизації енергогенерувальної компанії також розраховує ТОВ "Укрдонінвест" (Київ), бенефіціаром якого є бізнесмен Віталій Кропачов.

Передбачається також, що участь в аукціоні візьме одна з найбільших багатофункціональних енергетичних компаній у Грузії Georgian International Energy Corporation (Тбілісі), а також ТОВ "Баланс груп" (Київ), кінцевим бенефіціарним власником якого є екс-нардеп Дмитро Крючков, затриманий у Німеччині 14 липня та підозрюваний в розкраданні коштів "Запоріжжяобленерго".

Як повідомлялося, про намір взяти участь в аукціоні з продажу акцій "Центренерго" заявило також білоруське унітарне підприємство "Нафтобітумний завод", власником якого з 2012 року є один із найбільших білоруських нафтотрейдерів "Інтерсервіс".

Кінцевим терміном подання заявок на участь в аукціоні з продажу акцій української енергокомпанії було визначено 21 листопада. Таким чином, нині на приватизацію "Центренерго" претендують п'ять компаній.

Як повідомлялося, 29 жовтня Фонд держмайна (ФДМ) України оголосив про проведення конкурсу з продажу 78,289% акцій ПАТ "Центренерго" через 45 днів. Продаж акцій призначений на 11: 00 13 грудня 2018 року. Затверджена Кабміном стартова ціна продажу акцій становить 5 млрд 984,992 млн грн. Згідно з розпорядженням уряду від 21 листопада 2018 року, процес приватизації компанії має завершитися до 31 березня 2019 року.

ПАТ "Центренерго" за підсумками 2017 року збільшило чистий прибуток у 4,9 раза (на 1 млрд 504,196 млн грн) порівняно з 2016 роком - до 1 млрд 891,063 млн грн. У четвертому кварталі 2017 року компанія зазнала суттєвих інших операційних витрат, через що прибуток за підсумками року скоротився на 203,271 млн грн.

"Центренерго" експлуатує 23 блоки (18 - пиловугільних і 5 - газомазутних) на Вуглегірській, Зміївській і Трипільській ТЕС сумарною встановленою потужністю 7690 МВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Засновники індустріальних парків отримають безповоротні кошти на будівництво інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Уряд спростив імпорт деяких товарів для виготовлення спецтранспорту українськими підприємствами

Керівником департаменту торговельних площ Arricano призначено Олену Швець

Вартість управління становить 2-3% бюджету проєкту - партнер iC consulenten Маркус Квернер

Перевищення лімітів споживання е/е призвело до аварійних відключень майже в третині областей - "Укренерго"

Проєкти відновлення в Україні мають передбачати другу фазу з урахуванням ESG-критеріїв - Квернер

"Укрнафта" оголосила тендер на закупівлю 15 нових автоцистерн

Аварійні відключення е/е застосовують Києві та у Миколаївській області - обленерго

У Києві діють екстрені відключення е/е через перевищення встановлених "Укренерго" лімітів - гендиректор YASNO

Засновники індустріальних парків отримають безповоротні кошти на будівництво інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА