18:48 07.08.2019

СБУ затримала бойовика "ДНР", який приїхав оформляти внутрішній і закордонний паспорти на підконтрольну Києву територію Донеччини

1 хв читати
СБУ затримала бойовика "ДНР", який приїхав оформляти внутрішній і закордонний паспорти на підконтрольну Києву територію Донеччини

Співробітники Служби безпеки України затримали в Донецькій області учасника проросійських незаконних збройних формувань - жителя Краматорська, який з 2015 року воював проти України в складі бандформувань "ДНР" і "ЛНР" і приїхав оформляти внутрішній і закордонний паспорти.

"Оперативники спецслужби встановили, що у 2015 році житель Краматорська вступив до лав терористичної організації "ДНР". Зловмисник "служив" автоматником у складі 5-ї ОМБр "ДНР", бандформуванні "Пятнашка" і так званому козачому 11-му батальйоні "ЛНР". Також бойовик збирав інформацію про чисельність, дислокацію та маршрути пересування українських військових", - повідомляє в середу прес-центр СБ України.

Правоохоронці затримали зловмисника під час його перебування у родичів на підконтрольній українській владі території, куди він прибув для оформлення внутрішнього та закордонного паспортів.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України. Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

За статтею 258-3 КК України - створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а також матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації караються позбавленням волі на термін від 8 до 15 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА