Як ринок нерухомості Харкова виходить з карантину - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як ринок нерухомості Харкова виходить з карантину - експерт

Нерухомість
1444
У травні поточного року на ринку вторинної житлової нерухомості спостерігалося помітне пожвавлення. Як відзначають ріелтори, за деякими показниками ринок наблизився до «докарантинних» відміток.
Про це Finance.ua повідомили в “Харківському агентстві нерухомості”.
«У травні середня вартість проданої агентством квартири еквівалент 34 574 доларів – практично зрівнялася з вартістю квартири, проданої в лютому, тобто ще до введення карантинних заходів. Тоді як у березні-квітні бачимо виразний “провал”. Це свідчить про те, що в період карантину покупці, не маючи можливості їздити на перегляди об’єктів, продовжували активні пошуки житла по мережі інтернет. І після ослаблення карантинних заходів відразу ж почали відвідувати обрані квартири і будинки, порівнювати варіанти і швидко ухвалювати рішення про купівлю», – повідомила керівник компанії «ХАН (Харківське агентство нерухомості)» Світлана Якимова.
Як ринок нерухомості Харкова виходить з карантину - експерт
Новобудови. У травні середня кількість продажів також досягла значень лютого, а в сегменті «зданий новобуд» навіть перевищила. Крім того, в травні на 23% в порівнянні з лютим зросла середня ціна об’єктів в сегменті «ізольована квартира», тобто в доларовому еквіваленті квадратний метр підвищився в ціні на $135.
Приватні будинки. Також на 2,3% зросла ціна в сегменті «приватні будинки» – в середньому на $15 кв.м. за реалізований об’єкт. Цей сегмент користується попитом у зв’язку з ситуацією, коли наявність власного будинку дозволяє перебувати в найбільш комфортних умовах в ситуації, що склалася.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог. 🏢

Прогноз. У червні-липні динаміка ринку збережеться і покупці будуть виявляти високий інтерес. “Справа в тому, що великі потоки негативної інформації про кризу і загальний психологічний фон практично повністю «відсіяли» з ринку так званих «консервативних» продавців – тобто тих, хто не готовий швидко реагувати на зміни, слабо налаштований на торг і вважає за краще чекати абсолютної стабільності ситуації. Отже, на ринку залишилися високо мотивовані продавці – ті, у кого потреба у продажу висока, актуальна і є готовність до компромісу. Таким чином, найближчим часом покупці будуть займати вигідну позицію і мати можливість обрати оптимальні за співвідношенням ціна-якість об’єкти», – підкреслила Світлана Якимова.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас