12:05 30.08.2020

У центрі Мінська концентрується спецтехніка, автозаки, площа Незалежності обнесена огорожею

1 хв читати
У центрі Мінська концентрується спецтехніка, автозаки, площа Незалежності обнесена огорожею

У центрі Мінська в районі площі Незалежності стягнуті кілька колон спецтехніки, автозаків, повідомляють очевидці.

Сама площа Незалежності обнесена металевою огорожею, передають білоруські телеграм-канали.

Біля площі Незалежності проходить невелика акція. Як передає "Радіо Свобода", дівчата в національних костюмах під білоруські пісні "викотили гарбузи" (білоруський народний звичай – небажаного нареченого пригощають гарбузом - ІФ).

Тим часом, біля стели "Мінськ-місто-герой" розмістилися кілька військових підрозділів.

Напередодні в Мінську відбувся жіночий марш солідарності. За оцінками ЗМІ, в акції, що тривала близько 5 годин, взяли участь близько 10 тис.осіб, повідомлялося про точкові затримання.

У Білорусі з 9 серпня тривають масові акції протесту проти підсумків виборів президента, на яких переможцем оголошено нинішнього главу держави Лукашенка, який обіймає цю посаду з 1994 року. Вибори відбулися 9 серпня. Згідно із затвердженими ЦВК підсумками, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його основного опонента Світлану Тихановську – 10,12%.

Протестувальники вимагають проведення повторних виборів. У період 9-11 серпня силовики проводили жорсткий розгін акцій протесту з використанням спецзасобів – водометів, світлошумових гранат, у протестувальників стріляли гумовими кулями. Протягом трьох діб було затримано близько 7 тисяч осіб, сотні постраждалих госпіталізовані, кілька людей померли.

Білоруська опозиція в середині серпня сформувала координаційну раду для транзиту влади шляхом проведення повторних президентських виборів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА