Доступність посилання

ТОП новини

Демократія має недоліки – посол України у Великій Британії прокоментувала антиукраїнську пропаганду


Наталія Галібаренко зустрілася з українськими журналістами у Києві 28 серпня 2018 року під час Наради послів
Наталія Галібаренко зустрілася з українськими журналістами у Києві 28 серпня 2018 року під час Наради послів

Посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко під час прес-клубу в Києві прокоментувала діяльність неназваного антиукраїнського пропагандиста у Великій Британії.

«Той момент, що він ображає нас у соцмережах або навіть з’являється на наші публічні заходи, як це було в парламенті минулого року – він отримує кожного разу попередження і все, цим закінчується. Після витівки у посольстві Грузії – це вже має більш правові наслідки для нього, тому що зараз він фактично знаходиться ніби на випробувальному терміні. Має відбутися судове засідання, оскільки він порушив вже дипломатичний імунітет дипломатичної установи за кордоном», – розповіла Галібаренко.

Вона висловила сподівання, що акція на території дипломатичної місії Грузії матиме правові наслідки.

«Протистояння буде продовжуватись. Як іноді кажуть мої британські колеги, на жаль, демократія має недоліки, і це якраз той випадок», – підсумувала Галібаренко.

Читайте також: «Сприйняття, що «Київ – десь біля Москви», майже немає – посол України в Британії»

Відомо, що британський блогер та журналіст Грем Філіпс вдерся на територію грузинського посольства на початку серпня 2018 року, коли там проходила виставка, присвячена подіям російсько-грузинського конфлікту 2008 року. Філіпс, який неодноразово висловлював проросійські погляди, назвав виставку «такою, що виправдовує фашизм».

Грем Філіпс привернув до себе увагу після оприлюднення відео, на якому він називає «зомбі» українця Володимира Жемчугова. Це сталося під час обміну, коли Жемчугова звільнили з полону бойовиків.

Тоді посольство України закликало британську владу розслідувати дії Філіпса та покарати його за антиукраїнську пропаганду. Аналогічний заклик дипломатична місія України у Великій Британії опублікувала після інциденту в грузинському посольстві.

XS
SM
MD
LG