Porsche і Audi спільно створять нову платформу PPE41 для електричного кросовера Porsche Macan (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Porsche і Audi спільно створять нову платформу PPE41 для електричного кросовера Porsche Macan (фото, відео)

Технології&Авто
599
Нещодавно Porsche підтвердив, що збирається в найближчі два роки випустити електричний кросовер Macan, а зараз розповів трохи більше подробиць про те, яка саме платформа буде використовуватися в новинці.
Як і очікувалося, це спільна розробка Porsche і Audi (обидва бренди входять до складу концерну Volkswagen AG) під позначенням PPE41 (Premium Platform Electric), при цьому сторони заявили, що Macan буде не єдиною моделлю, створеною на її основі.
Цікаво, що кожен бренд несе відповідальність за проєкт спільної електричної платформи PPE41 в своєму сегменті, що передбачає в тому числі і розподіл вартості розробки: дві третини бере на себе Audi, що відповідає за платформу, і близько третини — Porsche. Водночас Porsche несе всю відповідальність за інші платформи, такі як Taycan або Panamera.
Очікується, що виробництво нової повністю електричної моделі Macan почнеться в кінці 2022 року, але не виключені і більш пізні строки початку виробництва.
Porsche і Audi спільно створять нову платформу PPE41 для електричного кросовера Porsche Macan (фото, відео)
“Audi також запустить електромобіль в цьому сегменті. Зараз ми обговорюємо, чи має сенс паралельний запуск обох електромобілів”, – пояснив член ради директорів і керівник відділу розробок Porsche AG Майкл Штайнер.
Популярні моделі Porsche Boxster і Cayman також незабаром з’являться на ринку в повністю електричних версіях, але остаточне рішення щодо термінів ще не ухвалено. При цьому їх будуть виробляти не на платформі PPE41, а на основі іншої платформи з власною архітектурою Porsche. Також розглядається випуск інших електричних моделей, які не є електричними версіями актуальних моделей (як приклад називається кросовер С-сегмента).
У планах компанії Porsche AG до 2030 року пропонувати транспортні засоби з двигунами внутрішнього згоряння паралельно з переходом на повністю електричні моделі. Поряд з цим компанія розвиває і напрямок гібридів, що підключаються, оскільки такі моделі відрізняються високим попитом і наявністю податкових пільг.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас