Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Україна почала масштабний перехід на цифрове телебачення


Розпочнемо із коротких повідомлень.

Херсонську активістку, виконувачку обов’язків керуючої справами Херсонської міськради Катерину Гандзюк після нападу на неї з кислотою перевели із лікарні Херсона​ до Києва.

У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що підозрювана у вчинені смертельного ДТП у Харкові Олена Зайцева на момент інциденту була в стані наркотичного сп’яніння.

Правоохоронці завершили розслідування провадження, в якому фігурують заарештовані нині керівник Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимир Рубан та народний депутат Надія Савченко

Один із найбільших українських банків, «Приватбанк», повідомив суду про підстави всесвітнього арешту активів своїх колишніх акціонерів, Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

З кого складаються корпуси російських гібридних сил?

Бойовики російських гібридних сил на окупованій частині Донеччини висловлюють упевненість, що володіють справжньою «крилатою гвардією». Принаймні, підрозділи у блакитних беретах на парадах в окупованих Донецьку і Луганську марширують. У реальності, війська, які стоять по той бік лінії розмежування, складаються як із професіоналів високого рівня, так і зі звичайного «гарматного м'яса», вважають експерти-розвідники. Російські військові грошима, залякуванням й іншими правдами і неправдами намагаються заманити кого завгодно на службу у військові корпуси російських гібридних сил. Але, найбільш боєздатні частини першого і другого військових корпусів – це кадрові російські військові і найманці з Росії. Детальніше за посиланням.

Суд над Манафортом. Продовження

Українська політика була провідною темою слухань упродовж другого дня суду над Полом Манафортом, колишнім радником екс-президента України Віктора Януковича і екс-головою виборчого штабу нинішнього президента США Дональда Трампа. Першим свідком прокуратури, за попередніми даними, став політичний консультант Деніел Рабін, який працював над виробництвом політичної телереклами для України. Другим свідком – агент Федерального бюро розслідувань, ім’я якого не було назване.

Примітно, що у перший день процесу в місті Александрія свідок прокуратури – політичний консультант Тед Девін – сказав, що фінансував співпрацю Манафорта з Партією регіонів та з Віктором Януковичем український олігарх Рінат Ахметов. Очікують, що процес триватиме принаймні три тижні, Манафорту загрожує до 30 років ув’язнення. Усі нові подробиці справи повідомлятимемо Вам у наступних оглядах.

Вимкнення аналогового мовлення

Київ і Кіровоградська область вже залишилися без аналогового мовлення. Ці регіони переходять на «цифру». Це необхідно, по-перше, через те, що цифровий сигнал якісніший, дає кращий звук і зображення. По-друге, це є зобов’язанням України перед міжнародними партнерами. Ну і нарешті, це звільнить частоти під інші напрями. Наприклад, для 4G-інтернету. Для чого переходити на «цифру»? Та як під'єднатися до цифрового телебачення? Відповіді за лінком.

Які країни ЄС найбільш расистські?

Як би ви відреагували, дізнавшись, що ваш син чи донька мають близькі стосунки із темношкірим? А якщо з євреєм, мусульманином чи вихідцем із якоїсь з азійських держав? Результати дослідження Єврокомісії, які один із користувачів сайту соціальних новин Reddit відобразив на мапі, вразили пересічних європейців. Виявляється, расистські почуття серед багатьох націй ліберальної європейської співдружності нікуди не зникають, а в деяких державах, навіть дуже поширені. Матеріал про расову нетерпимість завершує цей огляд.

Приймайте одне одного такими, як Ви є!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG