Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Коронавірус уже в Білорусі. Як готується Україна?


В Олександрівській лікарні провели показове тренування доправлення хворого на коронавірус і дезінфекції машини швидкої допомоги, Київ, 28 лютого 2020 року
В Олександрівській лікарні провели показове тренування доправлення хворого на коронавірус і дезінфекції машини швидкої допомоги, Київ, 28 лютого 2020 року

У разі епідемії коронавірусу лікарняних ліжок в Україні вистачить на 4 місяці – Скалецька

Наявних в українських лікарнях місць у разі спалаху епідемії коронавірусу вистачить на чотири місяці, заявила в Суботньому інтерв’ю Радіо Свобода міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька.

«У нас є 12 тисяч ліжок на всю Україну. Навіть якщо щодня буде з’являтися по 100 (пацієнтів із коронавірусом – ред.), у нас на чотири місяці інтенсивної появи по 100 людей вистачить ліжок. Але така динаміка можлива тільки тоді, коли ми не будемо вживати жодних заходів епідеміологічних, таких, як обмежувальні заходи, карантинні заходи, обмеження виходу з дому. Те, що зараз відбувається в Китаї», – сказала Скалецька і наголосила, що «на сьогодні говорити про те, що ми матимемо таку значну динаміку такий тривалий час, не доводиться».

Коронавірус: тренування у київській лікарні

Столична Олександрівська лікарня – перша, у яку відправлятимуть людей із підозрою на коронавірус. Сьогодні тут показали, як саме діятимуть у такій ситуації. У лікарні провели показове тренування доправлення хворого, а також дезінфекції машини швидкої допомоги.​

Дивіться наш фоторепортаж.

У Білорусь коронавірус привезли з Ірану. Лукашенко: «Спокійно, без ґвалту»

У Білорусі виявили першого інфікованого коронавірусною інфекцією COVID-19 студента з Ірану. Його самого, одногрупників і сусідів взяли на обстеження та карантин. Паніки серед населення не помічено, влада Білорусі мобілізувала прикордонників та медичні заклади для протидії коронавірусу.

Подивіться, як протистоятиме коронавірусу сусідка України.

В ОП розповіли, які питання Зеленський хоче винести на позачергове засідання Ради

Президент України Володимир Зеленський направив голові Верховної Ради Дмитрові Разумкову листа з вимогою скликати позачергове засідання парламенту і просить внести до порядку денного цього засідання питання про розгляд декількох проєктів законів і щодо Кабінету міністрів України. Про це повідомляє пресслужба президента.

Крім того, президент просить заслухати звіт про діяльність правоохоронних органів. Подробиць у повідомленні немає.

Робота «Суспільного» заблокована через арешт рахунків

Робота Суспільного мовця заблокована через арешт його рахунків за борги. Про це повідомили на «Суспільному».

«Постановами Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України від 18 лютого 2020 року та від 20 лютого 2020 року № 61321781 було накладено арешт на кошти, що є на рахунках Суспільного мовця. 18 лютого Міністерство юстиції України відкрило виконавче провадження щодо стягнення із «Суспільного» боргу в сумі 10 мільйонів 591 тисяч 224 євро 48 центів та 73 080 гривень судового збору на користь акціонерного товариства «Євроньюз», – мовиться у повідомленні.

Як зазначається, колишня Національна телекомпанія України почала співпрацювати з «Євроньюз» у 2010 році, ще до створення Суспільного мовця.

«Згодом із бюджету було припинене виділення коштів на оплату ліцензійних платежів за договором про створення українськомовної версії «Євроньюз», що й спричинило появу боргу та відповідний судовий процес. Суспільний мовець отримав цей борг у спадок як правонаступник усіх прав та обов’язків колишньої державної Національної телекомпанії України, яка припинила свою діяльність», – заявили на «Суспільному».

Там наголошують, що арешт рахунків вже унеможливив підготовку до трансляції цьогорічної Олімпіади і забезпечення участі України у «Євробаченні».

Протистояння сил Туреччини та Росії у Сирії: чи втрутиться НАТО?

На північному заході Сирії продовжується загострення між сирійськими урядовими силами, підтримуваними Росією, і повстанцями, підтримуваними Туреччиною. Анкара повідомляє про 33 загиблих турецьких солдатів. Чорноморський флот Росії відправляє в Середземне море два військові кораблі, оснащені крилатими ракетами. Зростають побоювання прямого військового протистояння Анкари і Москви у Сирії.

Читайте детальніше у матеріалі.

Туреччина заявила, що не зупинятиме біженців, які хочуть потрапити в Європу – ЗМІ

Туреччина більше не закриватиме своїх прикордонних пунктах шлях біженцям, які хочуть потрапити в Європу, повідомив агенції AFP високопоставлений турецький чиновник на умовах анонімності.

«Ми більше не будемо тримати двері зачиненими для біженців, які хочуть поїхати в Європу», – сказав посадовець.

Таку ж інформацію поширила у п’ятницю інша західна агенція Reuters. Згідно з повідомленням, таке рішення Анкари є реакцією на загибель 33 турецьких військових під час повітряного удару сирійських урядових сил, підтримуваних Росією, на північному заході Сирії.

Повідомляється, що в очікуванні хвилі сирійських біженців в Європу турецькій поліції, береговій охороні й прикордонникам наказано не чинити перешкод біженцям на сухопутних і морських переправах.

Тим часом грецька поліція у п’ятницю, 28 лютого, була змушена застосувати спецзасоби, щоб стримати мігрантів, які намагалися прорватися на територію держави з боку Туреччини.

Українка здобула «золото» на етапі Кубка світу з фристайлу

Українська спортсменка Надія Мохнацька здобула перемогу у змаганнях з лижної акробатики на шостому етапі Кубка світу з фристайлу, який триває в казахстанському місті Астана, повідомляє пресслужба Федерації лижного спорту України у фейсбуці.

«Надія Мохнацька – переможниця етапу Кубка світу з фристайлу, який наразі триває в Казахстані, в Алмати. Надія змогла впоратися із хвилюванням і обійти більш досвідчених спортсменів, здобувши першість на шостому етапі Кубка світу», – мовиться в повідомленні.

Це перша медаль Кубка світу в кар’єрі 24-річної фристайлістки з Івано-Франківська.

Попереду – весна! Насолодіться нею!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини й ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG