RU
 

Ідліб знову зазнав бомбардувань з боку урядових сирійських військ

Українська служба DW,  6 травня 2019, 07:33
0
89
Ідліб знову зазнав бомбардувань з боку урядових сирійських військ
Фото: Getty Images/AFP
Наслідки обстрілів у провінції Ідліб

Шостий день поспіль тривають масивні бомбардування провінції Ідліб, підконтрольної сирійській опозиції та ісламістам. Під удар потрапили десятки об'єктів, повідомляють спостерігачі.

Сирійські урядові війська та їхні російські союзники продовжують атаки з повітря на об'єкти ворожої до Башара Асада сирійської опозиції у провінції Ідліб. У неділю, 5 травня, обстрілів з повітря зазнали десятки об'єктів у цьому північносирійському регіоні, повідомили в розташованому в Лондоні Сирійському центрі спостереження за дотриманням прав людини.

В авіанальотах взяли участь десятки бойовик літаків та гелікоптерів, зазначається в повідомленні спостерігачів. Крім ударів з повітря, вівся також артилерійський вогонь. Сам центр посилається на дані власної мережі інформації, тож незалежних підтверджень цих повідомлень немає.

Водночас сирійська державна інформагенція SANA, посилаючись на сирійських військових, поінформувала про відправку в напрямку Ідлібу підсилення як бойовою технікою, так і живою силою, передає dpa.

Згідно з даними офіційного Дамаска, ці атаки - відповідь на підготовку "терористичних організацій" до посилення "ворожих операцій" проти сирійських урядових сил.

Десятки загиблих та тисячі біженців

30 квітня урядові сирійські війська разом з російською авіацією, яка їх підтримує, розпочали завдавати бомбардувати провінцію Ідліб. За даними Сирійського центру спостереження за дотриманням прав людини, внаслідок цих атак загинуло вже не менше 70 осіб. Нинішні ракетно-бомбові удари стали найінтенсивнішими за кілька останніх місяців.

Крім того, посилення протистояння змусило тисячі мешканців провінцій Ідліб та Хама залишити свої домівки, повідомляє Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ). За наявними оцінками, в провінціях Ідліб та Хама проживають близько 3,5 мільйона осіб, з них не менше 350 тисяч перебувають у таборах для біженців, передає агенція новин KNA.

Провінції Ідліб та Хама контролюються переважно загонами ісламістського угруповання "Тахрір аш-Шам", близького до терористичної організації "Аль-Каїда". Крім того, частина цієї провінції перебуває під контролем угруповань сирійської опозиції, яких підтримує Туреччина.

У Дамаску та Москві постійно наголошують, що операції мають на меті знищення ісламістів. Натомість сирійська опозиція звинувачує Росію в порушення досягнутих торік угод з Туреччиною щодо створення буферної зони в провінції Ідліб.

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ІДІЛ і війна в Сирії
У Сирії підірвалися збирачі трюфелів, 16 загиблих
Росіяни завдали авіаційний удар по Сирії
У Сирії розбився військовий вертоліт США, 22 поранених
Йорданія вдарила по цілях в Сирії, пов'язаних з наркоторгівлею - ЗМІ
Сирія: через снігопади погіршилась гуманітарна ситуація
СПЕЦТЕМА: ІДІЛ і війна в Сирії
ТЕГИ: Сирія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі