Hyundai показала концепт безпілотного автомобіля, що крокує (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyundai показала концепт безпілотного автомобіля, що крокує (фото, відео)

Технології&Авто
608
Незабаром після придбання компанії Boston Dynamics, автовиробник Hyundai анонсував оригінальний автомобіль, конструкція якого передбачає не тільки колеса, але і величезні механічні «ноги». За запевненням вендора, в перспективі такі трансформери зможуть використовуватися як на землі, так і в складі міжпланетних місій.
Свою нову розробку інженери компанії називали TIGER – це абревіатура від англійського словосполучення «інтелектуальний наземний екскурсійний робот, що трансформується». Автомобіль задуманий повністю автономним, тому в його салоні не передбачені місця для розміщення пасажирів. Його призначення – доставка вантажів, медикаментів або розвідка важкопрохідної місцевості.
Hyundai показала концепт безпілотного автомобіля, що крокує (фото, відео)
Концептуальний транспорт отримає чотири “ноги” з механічними суглобами — він здатний імітувати ходу ссавців або рептилій. Складна система управління дозволяє домогтися ступеня свободи пересування 360°. При необхідності «всюдихід» Hyundai можуть транспортувати безпілотники для доставки у важкодоступні точки.
Hyundai показала концепт безпілотного автомобіля, що крокує (фото, відео)
У складеному вигляді TIGER пересувається як повнопривідний автомобіль, а при виникненні перешкод переходить в «піший» режим. У компанії впевнені, що в перспективі саме таку конструкцію можна використовувати для міжпланетних місій. На жаль, виробництво подібного трансформера поки що не підтверджено, а продемонстрований Hyundai варіант — лише видовищний концепт, що існує у вигляді 3D-моделей і начерків.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас