RU
 

Економіка Китаю зросла в 2020 році попри пандемію COVID-19

Українська служба DW,  18 січня 2021, 09:51
0
282
Економіка Китаю зросла в 2020 році попри пандемію COVID-19
Фото: АР
ВВП Китаю зріс у 2020 році попри пандемію COVID-19

Китай, імовірно, є єдиною з великих світових економік, яка продемонструвала 2020 року зростання на тлі пандемії COVID-19.

Валовий внутрішній продукт (ВВП) Китаю в четвертому кварталі 2020 року підскочив на 6,5 відсотка. Про це в понеділок, 18 січня, повідомило державне статистичне управління КНР. Таким чином, темпи зростання в кінці року повернулися до докризового рівня.

У першому кварталі 2020 року ВВП КНР впав на рекордні 6,8 відсотка, у другому і третьому - збільшився відповідно на 3,2 відсотка і 4,9 відсотка. Загалом, за підсумками 2020 року, економіка Китаю збільшилася на 2,3 відсотка, зумівши відновитися після різкого спаду, зафіксованого в першому кварталі минулого року.

Утім, темпи економічного зростання КНР були мінімальними більш ніж за чотири десятиліття. Тим не менш, Китай, ймовірно, є єдиною з великих світових економік, які показали зростання в 2020 році на тлі пандемії COVID-19, передає агентство "Інтерфакс".

Згідно з прогнозом Світового банку, ВВП США в минулому році скоротився на 3,6 відсотка, Єврозони - на 7,4 відсотка, а глобальний ВВП - на 4,3 відсотка.

Нагадаємо, що 23 січня 2020 року китайська влада запровадила локдаун в Ухані, звідки COVID-19 поширився по всьому світу, а слідом за цим обмежив економічну активність по всій країні. Китайські підприємства почали повертатися до роботи в квітні, в той момент, коли промислова активність в інших країнах світу була практично паралізована через пандемію коронавірусу. Це дало Китаю можливість виробляти і експортувати великі обсяги медичних товарів, включаючи маски, а також комп'ютерів і моніторів, попит на які різко виріс в умовах масового переходу людей на дистанційну роботу і навчання.

Внутрішнє споживання в КНР, однак, ще деякий час залишалося слабким, оскільки люди побоювалися відновлення зростання захворюваності COVID-19, і обсяги роздрібних продажів повернулися до докризових рівнів лише в серпні.

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: КитайВВПпандемия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...