RU
 

У NASA вирішили продовжити місію екіпажу Crew Dragon на МКС

Корреспондент.net,  10 червня 2020, 18:06
0
467
У NASA вирішили продовжити місію екіпажу Crew Dragon на МКС
Crew Dragon пристикувався до МКС 31 травня

Конкретна дата повернення астронавтів залежить від кількох факторів, зокрема від погоди в потенційних місцях приземлення Crew Dragon.

 
Місія екіпажу першого приватного космічного корабля Crew Dragon на Міжнародній космічній станції буде продовжена і може завершитися в серпні. Про це в середу, 10 червня, повідомляє Space News з посиланням на в.о. керівника NASA з пілотованих польотів Кена Баверсокса.
 
"Crew Dragon справляється дуже добре, тому ми вважаємо, що екіпаж доцільно залишити там на місяць-два", - сказав Баверсокс.
 
За його словами, спочатку в агентстві планували, що це буде короткий тестовий політ на два тижні. Зараз в NASA вирішили продовжити його приблизно на два місяці, адже політ проходить за планом і обидва астронавти почуваються.
 
Конкретна дата повернення астронавтів залежить від кількох факторів, зокрема від погоди в потенційних місцях приземлення космічного корабля в Мексиканській затоці і на східному узбережжі штату Флорида.
 
Крім того буде враховуватися термін придатності сонячних батарей Crew Dragon, який не повинен перевищувати чотирьох місяців.
 
Нагадаємо, 30 травня компанія SpaceX Ілона Маска вперше запустила на орбіту пілотований космічний корабель Crew Dragon. Його вивела на орбіту ракета-носій Falcon 9. Уже 31 травня американські астронавти Боб Бенкен і Дуглас Харлі потрапили на борт МКС.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: космосNASAМКСосвоение космосакосмонавтикаSpaceX
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі