Доступність посилання

ТОП новини

Разумков про відмову підтримати санкції проти «каналів Медведчука»: це погано


Разумков: санкції добрі там, де ми не можемо покарати за українським законодавством
Разумков: санкції добрі там, де ми не можемо покарати за українським законодавством

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що запроваджувати санкції проти телеканалів – «це погано». Так спікер парламенту прокоментував виданню «Бабель» свою відмову підтримати санкції під час засідання Ради національної безпеки і оборони.

«Я утримався. Санкції добрі там, де ми не можемо покарати за українським законодавством. А тут усе не на місці. І до каналів санкції – це погано. Незважаючи на те, чиї вони», – сказав Разумков.

2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «Опозиційна платформа – За життя» й соратника проросійського політика Віктора Медведчука Тараса Козака та восьми юридичних осіб. Санкції передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та Zik, юридичним власником яких є Козак.

Телеканали у своїй заяві розкритикували санкції та назвали рішення влади «політичною розправою над невгодними ЗМІ».

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко заявив, що «позасудова раптова заборона діяльності трьох українських телеканалів – це надзвичайна ситуація».

Українські провайдери вже почали вимикати «112 Україна», NewsOne та Zik.

XS
SM
MD
LG