19:23 27.05.2020

ЄС підтримує ухвалення закону про внутрішній водний транспорт в Україні

2 хв читати
ЄС підтримує ухвалення закону про внутрішній водний транспорт в Україні

Ухвалення закону "Про внутрішній водний транспорт" стане першим кроком у перетворенні річкової мережі України в основу її модернізованої транспортної системи.

Таку думку висловив глава представництва ЄС в Україні, посол Матті Маасікас під час обговорення прогресу в розробці закону з міністром інфраструктури Владиславом Криклієм.

"Євросоюз дуже тепло підтримує цей закон і ми очікуємо його ухвалення у другому читанні... Тут є великий потенціал, адже насправді на сьогодні можливості річки Дніпро використовуються лише на 10%. Однак необхідні деякі рамки, щоб були рівні права для тих, хто працює на цьому ринку, щоб оператори ринку знали, чого очікувати, і щоб було стабільне фінансування інфраструктури. Ми сподіваємося, що все це буде передбачено в цьому законі", - сказав він під час онлайн-брифінгу в середу.

У свою чергу Владислав Криклій зазначив, що з ухваленням закону очікується зростання обсягу вантажоперевезень із поточних 12 млн тонн до 30 млн тонн на рік з економічним ефектом для держави до 13-16 млрд грн на рік. Крім того, розвиток суднобудування сприятиме створенню нових робочих місць і залученню українських та іноземних інвестицій.

Очікується також, що ухвалення закону допоможе розвантажити дороги, оскільки перевезення 1 млн тонн вантажів внутрішніми водними шляхами за чотири роки зменшать витрати на ремонт доріг на 1 млрд грн, оскільки дві баржі та один буксир можуть транспортувати стільки ж вантажу, скільки 250 вантажівок.

Очікується, що ухвалення закону "Про внутрішній водний транспорт" також має посприяти: розширенню доступу до ринку перевезень і лібералізації ринку внутрішнього водного транспорту; поліпшенню інтеграції внутрішнього водного транспорту в національну та глобальну мережу компаній у ланцюгах постачань; створенню відповідних умов для приватних інвестицій у реконструкцію та будівництво споруд річкових портів; здійсненню регулювання внутрішнім водним транспортом, використанням судів, річок та їхніх фарватерів; забезпеченню чіткого правового статусу річкових портів і терміналів, інфраструктури внутрішнього водного транспорту.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

Рада має намір розвантажити Київський міський окружний адміністративний суд від накопичених судових справ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА