22:13 19.02.2021

В "ОПЗЖ" заявляють, що введення санкцій проти Медведчука і його дружини - репресії, порушення Конституції і знищення української демократії

2 хв читати
В "ОПЗЖ" заявляють, що введення санкцій проти Медведчука і його дружини - репресії, порушення Конституції і знищення української демократії

Партія "Опозиційна платформа - За життя" оцінює рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України щодо введення санкцій проти глави політради "ОПЗЖ", народного депутата Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко як репресії, порушення Конституції України і знищення демократії.

"Сьогодні Україна ще на крок наблизилася до диктатури. Рішенням Ради національної безпеки і оборони, в порушення Конституції і законів України, прийнято рішення без суду і слідства накласти персональні санкції на главу політради і голови стратегічної ради "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука і його дружину Оксану Марченко, Тараса Козака та Наталію Лавренюк", - сказано в заяві на сайті партії.

"Опозиційна платформа - За життя" оцінює рішення РНБО щодо введення персональних санкцій проти Медведчука Козака і членів їх сімей "як спланований акт політичних репресій".

"Це бажання диктаторського режиму Зеленського звести рахунки з лідерами опозиції і нанести удар по найбільш рейтинговій політичній силі країни. Жодних законних підстав для цієї позасудової розправи не існує. Всіма законними методами наша партія буде захищати українську демократію, Конституцію і боротися за права своїх однопартійців. Ми ініціювали початок процедури імпічменту Володимира Зеленського, і ми будемо робити все, щоб вона була доведена до кінця. Сьогодні це вже не питання персональних політичних амбіцій і партійних рейтингів. Це питання життя і смерті української демократії", - підсумували в партії.

Як повідомлялося, РНБО ухвалила рішення про введення санкцій проти 19 юридичних і 8 фізичних осіб.

Як озвучив на брифінгу ввечері в п'ятницю, 19 лютого, секретар РНБО Олексій Данілов, серед осіб, які потрапили під санкції, п'ять громадян Російської Федерації (Вацковський Костянтин Борисович, Донченко Віталій Валерійович, Лісогор Сергій Вікторович, Попов Михайло Юрійович і Маслюк Олександр Миколайович), а також троє громадян України. Серед українців - Лавренюк Наталія Миколаївна (цивільна дружина Тараса Козака, проти якого санкції запроваджено 2 лютого), Марченко Оксана Михайлівна, дружина нардепа Віктора Медведчука, сам Медведчук Віктор Володимирович.

Також, за словами Данілова, під санкції потрапили компанії, зареєстровані на території Російської Федерації, а також компанії, частини яких зареєстровані в Молдові та інших країнах.

Він додав, що санкції запроваджено і стосовно п'яти літаків, якими здійснювалися перельоти за маршрутом Київ - Москва.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА