18:03 16.04.2018

Суд довічно покарав одного з убивць мера Старобільська

2 хв читати
Суд довічно покарав одного з убивць мера Старобільська

Прокуратура Луганської області підтримала публічне обвинувачення в апеляційному суді в кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства Старобільського міського голови Володимира Живаго, у результаті чого одного з убивць мера було засуджено до більш суворого покарання - довічного позбавлення волі.

"Розслідуванням встановлено, що двоє жителів Луганщини у складі організованої злочинної групи, виконуючи замовлення на вбивство, застрелили цю посадову особу на території двору Старобільської міської ради. Вироком першої інстанції двох убивць засудили до 15 років позбавлення волі", - йдеться в оприлюдненому в понеділок повідомленні прес-служби прокуратури Луганської області.

"Завдяки принциповій позиції прокуратури Луганської суд апеляційної інстанції переглянув рішення Старобільського районного суду і частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора, ухваливши новий вирок, яким одного з вбивць мера наразі засудили до суворого покарання - довічного позбавлення волі. Щодо другого учасника злочинної групи вирок суду залишено без змін", - інформують в облпрокуратурі.

Також у прокуратурі Луганщини нагадали, що кримінальне провадження щодо організатора цього замовного вбивства виділено в окреме провадження і його оголошено в розшук.

Як повідомлялося, у ніч на 23 лютого 2017 року в кареті "швидкої допомоги" від отриманих травм помер мер Старобільська В.Живаго. Злочинці зробили три постріли з пістолета ПМ, два з них були смертельними для міського голови Старобільська.

29 червня того року суд засудив убивць В.Живаго до 15 років позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через "Резерв+" оновили свої дані майже 190 тис. жінок - Міноборони України

У допитах Баканова не було процесуального сенсу, конспірологія про його недоторканність недоречна - перший заступник директора ДБР

У Дніпрі внаслідок ракетної атаки вже восьмеро постраждалих, із них двоє дітей - МВС

Через негоду знеструмлені споживачі 68 населених пунктів у Львівській та Сумській областях - Міненерго

У справі про прорив ворога на Харківщині допитано військове керівництво і бійців, правоохоронці вивчають секретні документи - перший заступник директора ДБР

Унаслідок російських обстрілів на Херсонщині поранені чотири людини - голова ОВА

В результате российских обстрелов в Херсонской области ранены 4 человека – глава ОВА

Довідка про здобувача освіти тепер доступна для формування в ЄДЕБО - Міносвіти

Наративи депутатів-держзрадників тотожні тезам Путіна перед вторгненням в Україну - перший заступник директора ДБР

Перший заступник директора ДБР: Справа про держзраду Дубінського на завершальному етапі, на суді почуємо багато цікавого

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА