14:08 04.12.2018

Експертне управління ВР позитивно оцінило законопроект президента про припинення дії договору про дружбу з РФ

2 хв читати
Експертне управління ВР позитивно оцінило законопроект президента про припинення дії договору про дружбу з РФ

 Президентський законопроект "Про припинення дії договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією" не має юридичних перешкод для розгляду у Верховній Раді, наголошують у Головному науково-експертному управлінні парламенту.

Висновок управління, оприлюдненій на сайті Верховної Ради у вівторок, містить посилання на пояснювальну записку до законопроекту, що суть документа "полягає у виконанні внутрішньодержавних процедур, необхідних для припинення дії договору, враховуючи тривале суттєве порушення його (договору - ІФ) з боку Російської Федерації".

Як повідомлялося, 3 грудня президент України Петро Порошенко вніс проект закону, в якому пропонує припинити дії договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією з 1 квітня 2019 року.

"Припинити з 1 квітня 2019 р. дію договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією, учиненого 31 травня 1997 р. в Києві та ратифікованого Верховною Радою України від 14 січня 1998 р. відповідно до статті 40 договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією", - йдеться в законопроекті №0206.

Голова комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко повідомила, що парламент зможе розглядати цей документ в четвер, 6 грудня, якщо комітет отримає весь пакет документів від Міністерства закордонних справ України і буде міністр Павло Клімкін. За її словами, комітет, зокрема, просить МЗС надати копію ноти, яку Київ направив Росії у зв'язку з наміром припинити дію договору про дружбу.

Згідно з регламентом, для розгляду Верховною Радою законопроекту має бути висновок головного комітету. Для законопроекту про припинення дії договору з РФ це комітет у закордонних справах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА