13:52 10.06.2019

У водоймах Вінниччини та Київщини, де стався витік хімікатів, немає небезпечних інсектицидів - влада

2 хв читати
У водоймах Вінниччини та Київщини, де стався витік хімікатів, немає небезпечних інсектицидів - влада

 Небезпечних інсектицидів не було серед хімікатів, які внаслідок ДТП потрапили у водойми на території Вінницької та Київської областей. Ці речовини було вкрадено з агропідприємства у Вінницькій області, повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

"Випадок є злочином, адже в одному з агропідприємств області було викрадено близько тонни отрутохімікатів. Злочинці, тікаючи з місця події, не впоралися з керуванням, унаслідок чого автомобіль з отрутохімікатами перекинувся у водойму в с. Збаржівка Погребищенського району. В результаті ДТП автомобіль спалахнув, на місце події відразу викликали підрозділи ДСНС", - розповів Гижко на брифінгу в понеділок, цитує його сайт Вінницької ОДА.

Він поінформував, що, згідно з результатами інвентаризації, вже повністю ідентифіковано хімічні речовини, які перевозили в мікроавтобусі, їх обсяг - близько 747 літрів (гербіциди та фунгіциди різного класу).

"Хочу наголосити, що небезпечних інсектицидів серед цих речовин не було", - додав перший заступник голови ОДА, зазначивши, що ці речовини, використовувані в сільському господарстві, безпечні для навколишнього середовища.

"Забір води проведено у трьох місцях, а саме: на кордоні Вінницької та Київської областей, у місці перетікання водойми в селі Збаржівка у річку Рось у селищі Борщагівка Погребищенського району, а також безпосередньо в самій водоймі, в яку перекинулося авто з отрутохімікатами. Станом на ранок 10 червня, аналіз води показав такі результати: на межі Вінницької та Київської областей не зафіксовано жодних перевищень гранично допустимої концентрації хімічних сполук. Так само немає перевищення норми у місці потрапляння води зі ставка у р. Рось у селищі Борщагівка", - навів дані Гижко.

Водночас у водоймі в Збаржівці деякі хімічні сполуки перевищують норми гранично допустимої концентрації. Це місце огороджено. Протягом трьох днів жителям населеного пункту підвозитимуть питну воду автоцистернами, а обласний лабораторний центр щоденно здійснюватиме дослідження питної води в криницях.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук наголосив: "На сьогодні у водоймі не зафіксовано жодного випадку загибелі риби.Хотів би зазначити, що у зв’язку із підвищеним температурним режимом можлива загибель риби у різних водоймах внаслідок нестачі кисню. У разі виявлення таких випадків ми обов’язково проведемо відповідні дослідження і триматимемо ситуацію на контролі".

Як повідомляла прес-служба прокуратури Вінницької області, відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст.242 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони вод) і за ч.3 і ч.5 ст.185 (крадіжка).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 73, найбільше зіткнень відбулося на покровському напрямку

Армія РФ від початку доби завдала ударів КАБами по Харкову і п'яти населених пунктах області

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА