У "Нафтогазі" назвали вирішення проблеми зриву опалювального сезону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Нафтогазі" назвали вирішення проблеми зриву опалювального сезону

Енергетика
978
Голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв вважає основною поразкою компанії за останні роки те, що вона не змогла пояснити своїм кінцевим бенефіціарам – населенню України всі вигоди реформи газового ринку.
“Нафтогазу” треба безпосередньо почати працювати з населенням – кінцевими споживачами газу і тепла”, – назвав один із способів вирішення цієї проблеми голова компанії в ході форуму “Диригенти змін”, який проходить у Києві у вівторок.
На його думку, якщо б компанія змогла працювати напряму, проблеми, подібні до тих, що виникли зараз із затримками включення тепла в Кривому Розі або Смілі, можна було б вирішувати з вигодою для кінцевого споживача.
А. Коболєв відзначив серед причин негативного ставлення населення до проведених реформ на газовому ринку також їх незавершеність і затримку уряду в переході на монетизацію субсидій кінцевим споживачам, замість якої була впроваджена проміжна модель перерахування субсидій облгазам і газзбутам.
“Нам, щоправда, вдалося домогтися великих перемог на зовнішньому ринку, але на внутрішньому фронті ми поки що не дуже успішні”, – констатував голова правління НАК.
Як приклад він навів нездатність за останні роки отримати доступ до абонентської бази кінцевих споживачів, яка б дала можливість з дотриманням всіх вимог захисту персональних даних отримати інформацію про реальне споживання газу і виділені субсидії.
За матеріалами:
Телеграф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас