11:24 03.02.2021

"Тарифні протести" підтримують понад 90% українців - опитування

2 хв читати
"Тарифні протести" підтримують понад 90% українців - опитування

Акції протесту проти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги підтримують більше ніж 90% українців, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 27 січня до 1 лютого.

За даними дослідження, відповідаючи на запитання, як респонденти ставляться до акцій проти підвищення тарифів, 91,1% відповіли, що вони швидше або повністю їх підтримують. При цьому не підтримують - 6,3%, а 2,6% не змогли відповісти на запитання.

Водночас, згідно з опитуванням, 55,4% респондентів скоріше або повністю підтримують ідею відставки діючого уряду і формування нового Кабінету Міністрів. Не підтримують - 29,2%, а 15,4% не змогли відповісти на запитання.

60,7% респондентів скоріше або повністю підтримують ідею розпуску парламенту і проведення дострокових виборів. Не підтримують - 27,7%, а 11,5% не змогли відповісти на запитання.

Крім того, 47,6% респондентів скоріше або повністю підтримують ідею відставки президента Зеленського і проведення позачергових виборів, не підтримують - 41,1%, а 11,4% не змогли відповісти на запитання.

Всеукраїнське опитування проводили методом особистого інтерв'ю з використанням планшетів (САРІ). Опитано 1 205 респондентів, які проживають у 86 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за триступінчастою стохастичною вибіркою із квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводили тільки на території, контрольованій українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без урахування дизайн-ефекту) не перевищує: 2,9% - для показників, близьких до 50%, 2,5% - для показників, близьких до 25%, 1,9% - для показників, близьких до 12%, 1,3% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Шмигаль обговорив із лідерами країн ЄС забезпечення України системами ППО

Окупанти здійснили 23 обстріли Сумської області, зафіксовано 81 вибух

Ворог наступає на покровському напрямку, але ЗС України вживають заходів щодо стабілізації

29 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА