RU
 

Карантин врятував понад 3 млн європейців - вчені

Корреспондент.net,  9 червня 2020, 13:21
0
235
Карантин врятував понад 3 млн європейців - вчені
Карантин врятував в Європі понад 3 млн життів

Дослідження провели в 11 країнах Європи і змоделювали ситуацію без введення карантину через пандемію коронавірусу.

Карантин в Європі врятував понад 3 мільйони життів. Такого висновку дійшла команда вчених Імперського коледжу Лондона, передає ВВС у вівторок, 9 червня.

Це саме ті вчені, після ради яких Великобританія прийняла рішення змінити стратегію реагування на пандемію і все ж ввести карантин.

Зокрема, вчені досліджували наслідки впливу карантину в 11 країнах Європи - Австрії, Швейцарії, Бельгії, Франції, Німеччині, Італії, Іспанії, Норвегії, Данії і Великобританії на початку травня і змоделювали розвиток ситуації в умовах, якби карантин не вводився.

За проведеними розрахунками, без карантину в цих країнах від коронавірусу померли б в цілому 3,2 мільйона осіб. Так, в Італії кількість загиблих від коронавірусу могла б перевищити півмільйона - 630 тисяч померлих, Франції - 690 тисяч, Великобританії - 470 тисяч.

Наразі загальна кількість загиблих в досліджуваних країнах досягла 130 тисяч осіб - в десятки разів менше. Таким чином, карантин врятував близько 3,1 мільйона життів.

Проте, вчені застерігають, що заразилася за цей час зовсім незначна частина населення - близько 4% - тому тільки обмеження почнуть слабшати і мобільність знову зросте, кількість нових хворих також почне зростати.

"Твердження про те, що все це закінчиться, можна сміливо відкидати. Ми тільки на початку пандемії", - підсумував доктор Флаксман.

Раніше вчені заявили, що карантин у США запобіг 60 млн заражень коронавірусом. Вчені вкотре наголосили на ефективності карантинних заходів у боротьбі з поширенням коронавірусу.

Також вчені виявили імунітет до COVID-19 у деяких людей, які не хворіли. Причиною цього є перехресна реакція: коли Т-клітини-помічники розвиваються у відповідь на інший вірус, вони реагують на схожий, але раніше невідомий патоген.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Коронавірус
AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі
Вчені розробили універсальну вакцину від коронавірусу - The Guardian
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: Европаученыеисследованияисследованиекарантин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі